perjantai 13. joulukuuta 2013

203.

Luukku 13:


Kysymys: "Miksi olet päätynyt juuri tähän hevoseen/rotuun?Jos et saisi valita suosikkirotuasi, mikä rotusi olisi seuraava valinta? Miksi?"


Tämä on vaihteeksi oikein helppo kysymys. Olemme Suomessa, ja täällä saavat juosta kilpaa vain kahdenrotuiset hevoset; kylmä- ja lämminveriset. Molemmat on "testattu", on ollut omistuksessa, liisattuna, treenissä ja opetettavana. Niin ja pihattovarsana. Kaiken kokemani perusteella valinta on äärimmäisen helppo - lämminverinen ravihevonen. Nautin siitä helppoudesta, miten herkkiä ja toimivia lämminveriset pääpiirteissään ovat. Kylmäveriset, tässä tapauksessa suomenhevoset, taas ovat useimmiten sellaisia jäykän jähmeitä, hidasreaktioisia, jääräpäisiä. Toki poikkeus vahvistaa säännön ja olen kohdannut monia oikein hienoja ja mukavia suomenhevosiakin, ei siinä mitään :)

Ja jos en saisi ottaa lämminveristä, niin tittididii, ei liene yllätys että toisena valintani kohdistuisi suomenhevoseen, koska ravit kuitenkin ovat se mitä haluan hevosteni kanssa harrastaa. No, onhan tietysti vielä poniravitkin, ja ravirussithan ovat ulkonäöltään aivankuin oikeita ravihevosia miniatyyrikoossa mutta joo, ei sitten kuitenkaan :)

Lämminverinen Aladdin lämpimänä kesäpäivänä hotin tytärpuoleni kanssa ;)


...ja kylmäverinen Mirvori kylmänä talvipäivänä coolin tallityttöni kanssa ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti