keskiviikko 11. joulukuuta 2013

201.

Luukku 11:


Kysymys: "Mikä on parhain/tärkein neuvo, jonka olet valmentajalta/kokeneemmalta konkarilta tmv. saanut hevosharrastustasi koskien?"


Tartutaanpa tällä kertaa aiheeseen vähän kevyemmin, vaikka tähän varmasti olisi kaivattukin joitain todella yleviä ja hienoja hevoskuiskailuvinkkejä :) Joten Paras Neuvo Koskaan on ollut: "Jos et ole vielä hommannut omaa hevosta - älä ikinä hommaakaan, mutta jos näin on jo päässyt käymään - hukkaa se mitä pikimmin, sillä huoleton on hevoseton mies!"



No yksi käytännön oppi nyt vielä voidaan tänne perään laittaa: "Vaikka mitä tapahtuisi, älä ikinä laske irti." Ja tätä olen koittanut omissa hevostouhuissani noudattaa. Sillä seurauksella että peukaloni on nykyään pysyvästi koukussa koska poni jonka riimusta pidin rokottaessa kiinni, heittikin voltin, ja samalla myös peukaloni heitti voltin muttei oikein tykännyt siitä. 

No, esimerkiksi ajo-opetuksessa se merkitsee sitä että apumiehiä on aina oltava tarpeeksi ja varsinkin sellaisia jotka eivät päästä irti vaikka varsa miten teutaroisi. Kärryt perässään irtipäässyt varsa saa aikaan pahaa jälkeä itselleen, varusteille ja huonoimmassa tapauksessa sivullisillekin. Lisäksi se tulee sen jälkeen varmuudella kokeilemaan samaa temppua joskus toistekin, ja on siis oikeasti vaarallinen ajettava. Onneksi vielä tähän päivään mennessä en ole minulla ajo-opissa olevaa hevosta karkuuttanut ja toivottavasti en koskaan tule karkuuttamaankaan. Enkä ole itseasiassa aikuisenkaan hevosen ohjista irrottanut vaikka tilanteita on kyllä ollut tarjolla ja kärrytkin ovat olleet kerran kumossa. Siis hampaat irvessä, rystyset valkeina puristaen hamaan loppuun saakka :)

2 kommenttia:

  1. Täällä noudatettu samaa vinkkiä! :D "Irti et päästä, patologi irroittaa sitten sormet"

    VastaaPoista