perjantai 26. heinäkuuta 2013

143.

Elävien kirjoissa taas! Eilenillalla kyllä luulin että vähintään kuolema tulee, niin lujasti otti hetken aikaa päähän. Tuijotin vain typertyneenä ruutua ja huusin sellaisen setin kirosanoja että taisi synnytyksetkin siltä osalta jäädä toiseksi, ja niissä hommissa sentään kiroilin paljon. Aladdin siis laukkasi lähtöön. Nimittäin toisella lähtöyrityksellä. Ensimmäinen yritys meni uusiksi sen takia että numero 2 häiritsi Aladdinia poukkoillessaan laukalla miten sattuu. Tosin häiriö oli olematon, ja Aladdin oli matkalla keulaan kun lähtö palautettiin aivan turhaan. 

Hevonen näytti sillä hetkellä Jää-Tä-Väl-Tä. Ja oli kuulemma kuskin mukaan tuntunutkin koko päivän sellaiselta että ei koskaan aikaisemmin. Latautuneelta, napakalta. Sitä emme kuitenkaan koskaan saa tietää kuinka olisi käynyt jos ravia olisi mennyt koska toisella lähtöyrityksellä tulikin sitten laukka. Syyttely ei auta ketään eikä tapahtunutta muuksi muuta joten ei siitä sen enempää mutta harmitus oli kyllä aivan infernaalinen. Eihän tuo umpiravuri osannut antaa laukkaakaan alas, kun ei se osaa laukata, ihan pysähdyksissä kävi ennenkuin pudotti raville. Ja juoksi sitten siellä sata metriä muiden takana omaa tahtiaan maaliin. Oli ollut nyt oikein suora ja hyvällä ravilla koko matkan, ei kertakaikkiaan mitään moitittavaa.

Aladdin oli siis yhdestoista, 23,5x. Eikä tuo startti kerro hevosesta tasan mitään, sen voi yhtä hyvin unohtaa. 

Aamun valjettua oli illan epäonnistuminen jo poispyyhkäisty kun pähkäilin heppa-järjestelmän Oma Talli-sivulla seuraavaa ilmoittamista. Vaihtoehtoja oli laidasta laitaan. Mietin asiaa hartaasti, mutta päätin etten halua mennä sieltä missä aita on matalin ja skippasin Heinolan paikallisravien nappisarjan jota eräs taho oli aktiivisesti minulle markkinoinut ;) Turussa olisi ollut lounasravilähtö enintään 500e tienanneille mutta ajattelin että siellä on taas vanhoja rutinoituneita hevosia vastassa. En tosin ole katsonut listoilta arvasinko oikein. Kaikkein houkuttelevin tehtävä oli lopulta Kouvolassa juostava Suomen Hippoksen 40-vuotisjuhlalähtö, ryhmäajo 2100 m 3-vuotiaille enintään 3000e tienanneille lämminverisille. Ja sinnehän minä sitten oriin parin pikaisen puhelinpalaverin jälkeen ilmoitin. Lähtölista näyttää tältä:


Onhan siinä pari vähän kovemman näköistä varsaa vastassa, mutta maata pitkin ne kaikki juoksevat ja meidänkin ori parantaa otteitaan jatkuvasti. Kouvolan kaarteetkin voivat tuoda joillekin omat haasteensa, mutta minä luotan Lölliin että umpiravuri se on edelleen <3 Rattaille hyppää tällä kertaa Ari Moilanen, saas nähdä miten Akulla ja Aabeellä kemiat kohtaavat :) Kun edelliselle kuskille, Mikolle, harmittelin takarivin lähtöpaikkaa, jos ori onkin yhtä vetelä kuin Riksussa toisten takaa, lupasi Mikko että ei varmasti ole, on kuulemma nyt niin paljon terävämpi ja parempi kuin aiemmin. No, toivotaan niin, ja toivotaan että nuo Korven ja Korvenojan hevoset kaahaavat alussa toisensa laukalle, tai ainakin pyörryksiin ;)

Jotta tällaisin tunnelmin blogi vaikenee viikonlopuksi, minä suuntaan aamutuimaan matkani kohti Kuopiota ja Kuninkuusraveja! Ehkäpä jonkinlaista reissuraporttia luvassa alkuviikosta siis! Niin ja anteeksi jo valmiiksi jos en moikkaile, mä olen ihmisvilinässä sellainen etten meinaa rekisteröidä tuttuja kasvoja millään ja voin kävellä lähestulkoon päin enkä huomaa tuttuja sittenkään. Joten tutut, tulkaa moikkaamaan jos huomaatte mut hortoilemassa jossain päin Sorsasaloa!! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti