torstai 4. heinäkuuta 2013

127.

 Ensin alkuun pahoittelut runsaasta hymiöidenkäytöstä allaolevassa tekstissä :) Ja sitten asiaan:

Totosija!!!!! Kaksarisija!!!!! Meidän Lölli oli eilen TOINEN!!!! :D

Ai elämä mikä onnenpäivä. Tätä hymyä ei naamalta saa pois näköjään millään, olo on niin onnellinen, helpottunut, ylpeä. Kyllähän Aladdin oli tuntunut hyvältä jo edellispäivän viimeistelyissä, mutta niinhän se on tuntunut hyvältä koko ajan vaikka floppasikin viime tiistaina Teivossa pahoin. Eilen kuitenkin lähes kaikki meni nappiin. Aamupäivä oli tosin yhtä hullunmyllyä yksityiselämän tiimoilta, ja raveihinlähdön kanssa meinasi tulla kiire. Lopulta olimme kuitenkin liikkeellä vain hiukan suunnitellusta aikataulusta jääneenä.

Raveihin lähdimme siis tiimillä minä, paras ystäväni ja kaikki neljä lastani, iältään 3-11v. Ei kuulosta ehkä aivan ihanteelliselta tukijoukolta, mutta enpä parempaa seuruetta olisi voinut kesäretkelle mukaan saada <3 Sää oli suotuisa, noin parikymmentä astetta lämmintä ja mukavan raikas tuuli. Koko matkan paistoi aurinko, mutta synkkiä pilviä oli sensijaan raviradan yllä. Hankasalmella satoi tuntitolkulla kaatamalla, rata oli yhtä uima-allasta. Joka tapauksessa kuin ihmeen kaupalla sade hellitti noin tuntia ennen kuin saavuimme paikalle ja rata alkoi kuivua nopeasti. Varikkoalueella kylläkin oli mär-kää. Meidän onni että olimme ensimmäisten joukossa perillä, ja saimme automme parkkiin suht kuivalle maalle. Johonkin muuhun kohtaan olisi voinut jäädä jumiinkin....

Menomatka sujui siis yhden pysähdyksen taktiikalla, Vaajakosken ABC:llä tarjosin Aladdinille vettä ja porkkanoita, josta sainkin sitten kuulla ystävältäni leukailua aina starttiin saakka :D Mutta täytyihän nyt Lölli pitää tyytyväisenä, kuka sitä nälkäisenä haluaisi juosta kilpaa? ;) Vesi tosin ei maistunut, sen tiesin jo entuudestaan, mutta siksipä nesteytinkin oritta porkkanoilla <3 Loppumatka meni hujauksessa, Jari-Pekan mainoskylteille naureskellen :) Käännyimme ysitieltä pois muutama kilometri ennen Jari-Pekkaa mutta koska me emme menneet Jari-Pekan luokse, tuli Jari-Pekka meidän luokse :D Riemu repesi kun näimme Jari-Pekka-kuorma-auton kaartavan raviradalle :D Kesäretken pieniä iloja siis :) 

Meille oli laitettu valjastuspaikka, eli tolpat kettingeillä varustettuna. Pitkänmatkalaisia selvästi hemmoteltiin, suurin osa hevosista kun valjastettiin perinteisesti kopin perässä. Tosin olisi se Aladdinin kanssa niinkin onnistunut, Lölli kun oli tuttuun tapaansa... Lölli.  Kaikessa rauhassa sain valjastella Aladdinia, samalla kun rupattelin mukavia paikallisten ystävieni kanssa. Välillä joku oudompi kävi ihastelemassa komealla olemuksellaan häikäissyttä orittani, ja joku taisi todeta että meillä on pakko olla suuret odotukset kun noin kaukaa olemme reissuun lähteneet. No, öö, oliko meillä odotuksia??? Tottakai sitä itse salaa toivoo vähän menestystäkin, mutta ensisijaisesti odotin kyllä ehjää, hyvää juoksua ilman Teivon kaltaista romahdusta.

Jännitys alkoi tiivistyä kun kuulimme Aladdinin kertoimen, taisi olla pitkään pohjiin pelattu. Itse en tunnusta laittaneeni peliin kuin kympin, mutta mietimme että pakko olla Mikon (ohjastaja) kaveripiirin ansiota moiset kertoimet, eihän kenenkään olisi pitänyt rahoja Aladdinin viime esityksen perusteella siihen hassata :)

Lämmitys oli täydellinen. Hankasalmen Teivainen ajoi juuri kuten suunnittelimmekin, ja radalta palasi virkeä, rento, letkeä Aladdin joka palautui lämmityksestä samantien. Valelin hevosen viileällä vedellä ja tarjosin vettä, joka ei (taaskaan) kelvannut. Pesin ja puhdistin jalat ja suojat, tarkistin kaikki varusteet, ja ei muuta kuin odottelemaan mitä tuleman pitää. Paarmoja sai hevosesta läiskiä tuon tuostakin, jos nyt joku miinuspuoli pitää raviretkelle keksiä. 

Opetuslähtö meni. Koelähtö meni. Ponilähtö meni. Ja sitten vuorossa oli meidän lähtö, lähtö yksi. Ori kokoontumisrinkiin, sekki kiinni. Onnentoivotukset kuskille ja ei kun menoksi. Pruuvistartissa kaikki näytti olevan niinkuin pitääkin. Mikko hölkkyytti Aladdinia lähes koko esittelyn ja startin välisen ajan, edelleen kaikki hyvin. Sitten, hevoset lähtöpaikoille, yksi, kaksi, AJA! Vierestä suhahti heti kolmonen keulaan, ja sisäpuolelta laukkasi ykkönen. Aladdin lähti tavoittamaan keulahevosta, ja Mikko ajoi suunnitelman mukaan kuolemanpaikalle. Takasuoralla joku, en muista kuka, reissutti hevosensa kolmannen kautta Aladdinin eteen, ja niin sitä juostiin välikierros toisessa parissa ulkona. Takasuoralla kuolemanpaikkahevonen alkoi jätättää ja keula näytti lähtevän karkuun. Mikko käänsi oriin kolmannelle, mutta samassa kuolemanpaikkahevonen pudottikin sisäradalle ja Aladdin pääsi sujuvasti etenemään toista rataa, ja etenikin hyvin! Tavoitti keulahevosen ja sitten nämä kaksi erkanivat pääjoukosta parisenkymmentä metriä. Viimeisessä kaarteessa Aladdinille tuli Löllihetki, meinasi heittää vähän läskiksi ja Mikko käänsikin hetkeksi johtavan taakse, kääntääkseen taas loppusuoran alussa toiselle. Tässä vaiheessa ajattelin että noni, nyt ne kaikki lappaa sen ohi ja hännille jäädään, mutta vielä mitä! Kun kolmatta rataa pitkin lähestyi hevonen, Aladdin skarppasi itse ja lähtikin vastaamaan, muutti vallan rytmiään, ja maalissa nuo kolme hevosta olivat lähes rintarinnan, Aladdin upeasti toisena! Sillä oli myös kolmikon paras vauhti, ja heti maalin jälkeen se olikin jo ykkösenä.... parikymmentä metriä lisää matkaa ja ori olisi ollut ykkönen <3

Eipä löydy sanoja kertomaan, miltä sillä hetkellä tuntui :) Iso kivi vierähti sydämeltä kun Aladdin vihdoin näytti epäilijöille ettei se todellakaan ole niin huono kuin mitä viime startti antoi ymmärtää :) Aikakin oli Hankasalmen sateenhakkaamalle radalle varsin mainio 21,5, ja tulos on todellakin juostu eikä mukanaroikuttu :) Kyllä voi muuten Hankasalmen kakkonen tuntua Vermon voitolta, uskokaa pois!!!!! :D Riemu oli ylimmillään ja kyllä oli kuskikin todella tyytyväinen, hyvä kun malttoi tulla kärryiltä pois mutta pakkohan se oli kun työtehtävät ratamestarina jatkuivat heti startin jälkeen. Suurkiitos siis meidän ratamestarikuskille, hienoa työtä oli tehnyt sekä radan, niinkuin myös ajon suhteen :)

Riisuin nopeasti hevosen, pesin ja lähdin palauttelemaan narun päästä, nuo ajopaikat kun radan lisäksi Hankasalmella eivät ole kovin kummoiset. Nopeasti ori palautuikin, kaikinpuolin tämä startti oli tuhat kertaa parempi kuin tiistainen räpellys josta Aladdin ei ollut palautua laisinkaan, köhähtikin silloin pari kertaa startin päälle. Nyt oli vallan toinen ääni kellossa, kyllä oli mahtavaa olla niin hienon hevosen kanssa raveissa!!!!!! <3 Kävelytysten jälkeen hevonen pakettiin, kamat kasaan, hevonen koppiin ja itse  suuntasimme porukalla maistelemaan tallikahvion tarjontaa. Sillä perinteisellä mentiin, makkaraa ja limua, lapsille jäätelöä, mutta ai että maistuikin hyvältä!!! Herkut koko porukalle tarjosi kuski-Mikon vaimo Sanna, tuhannet kiitokset vielä!!!!! Sitten olikin aika hypätä autoon ja suunnata kotimatkalle.

Enpä muista koska viimeksi olisin joutunut vastaavaan tekstiviestisateeseen kuin nyt, puhelin piipitti aikamoisen kasan onnitteluja pitkin iltaa joihin sitten oli autossa kotimatkalla mukava vastailla. Kasvattajakin soitteli ja oli todella tyytyväinen, ja niin olen kyllä minäkin :) Linkki kasvattajan sivulla olevaan Aladdin-uutiseen tässä! Paluumatkalla lasten meno takapenkeillä alkoi äityä jokseenkin villiksi, mutta annettakoon se anteeksi, niin upeasti he koko pitkän päivän jaksoivat ja niin hienosti raveissa käyttäytyivät! Oikein nauratti kuinka pojatkin toimivat oppaina kun kysyin mistä tytöt oikein löytää. Poniratsastuksesta tietenkin, ja mennä viilettivät edellä yleisötungoksessa opastaen meidät paikalle juuri parahiksi nähdäksemme tyttösten pääsevän ratsastamaan :) Kotona olimme, en nyt muista tarkkaan, mutta noin yhdentoista kieppeissä, joten eihän tuo nyt oikeastaan niin kamalan pitkä ravireissu ollutkaan! On sitä oltu paljon myöhemminkin raveista kotona :) Sitten ei muuta kuin iltahoitelut Aladdinille, tarhaan jaloittelemaan, ja ruuat hevosten eteen. Aladdinillakin oli niin kova nälkä että hörisi ruokaämpärille, ja innolla upotti turpansa ruokaan. Murustakaan ei jäänyt kuppiin, ja sama meno jatkui nyt aamulla, kyllä ruoka maistui :) Hyvin siis jaksoi poika päviän rasitukset, ei ollut oikeastaan moksiskaan, ja se jos mikä lämmittää mieltä :)

Jatko-ohjelmaksi ehdotin ystävälleni, eikö Aladdin nyt olisi ansainnut kuukauden laidunloman kun oli niin hieno, mutta ei kuulemma ole :D Niinpä tänään olen lueskellut sarjatarjontaa otsa rypyssä. Homma vähän vaikeutui kun meni orhi-onneton tienaamaan rahoja! Niin jätettiin nollasarjat taakse yhdessä silmänräpäyksessä, hui! Takamatkoille en halua ilmoittaa kun paaluhevosetkin pinkovat tällä hetkellä sarjassa kuin sarjassa niin kovia aikoja. Nappisarja löytyisi esimerkiksi Oulun lounasraveista, olisiko innokkaita reissukaveriksi lähtijöitä?? :D No, ehkä yritämme katsoa starttia vähän lähempää tälläkertaa. Yksi melko todennäköinen lähtö olisi Riihimäellä maanantaina 15.7. Se on vain aika pelottava, ryhmäajo 2100m enintään 1050e tienanneille..... *klunks* mutta ei noita vähärahaisemmille hevosille tarkoitettuja lähtöjä nyt muualla lähiaikoina vain oikein ole. Täytyy huolella miettiä onko tuo sarja meille vielä liian haastava, ilmo sinne päättyisi ensi maanantaina.

Huh, siinäpä sitä tulikin höpinää, mahtoiko kukaan jaksaa edes lukea moista selostusta :) Luvassa lähipäivinä myös kuvareportaasi retkestä, ystäväni toimi myös hovikuvaajana ja ottikin paljon hienoja kuvia, tuskin maltan odottaa että saan ne ihailtavaksi, mitenkähän osaan niistä valita parhaat tänne blogiin kun kuvia on montasataa :D Kuvaähkyä tiedossa siis! Mutta nyt menen laittamaan pesueelleni ruokaa ja yritetään palautua pilvistä maan pinnalle normaaliin arkeen. Tai, no, jos kerran vielä katsoisin Aladdinin lähdön tuolta Fintoton videokirjastosta..... <3

Screenshot videolta lähdön maaliintulosta, Aladdin oli tuosta kuolemanpaikalta melkein heti maalin jälkeen ensimmäisenä :)

16 kommenttia:

  1. Ihan mahtavaa luettavaa, ei haitannut miljoonat hymiötkään, hyvin välittyi fiilikset ;) Onnea vielä, tästä se lähtee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei vaan voinut olla lisäilemättä hymiöitä sinne tänne kun hymyilyttää koko ajan :) No, joskus se hymy varmuudella hyytyykin joten hymyillään nyt ihan urakalla! Kiitoskiitos vaan tännekin!

      Poista
  2. Kyllä multakin tulis paaaaljon hymiöitä, jos menestystä tulis.
    Tsemppiä seuraavaan starttiin ja onnittelut viimeisimmästä.

    Tiina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja kiitos, melko todennäköiseltä se Riksun startti nyt näyttää, kuskikin jo sovittuna. Katsotaan kuitenkin vielä miten ori palautuu. Nyt kaikki vaikuttaisi olevan ok :)

      Poista
  3. Onnea kakkosesta! Ei ollut ykkässijakaan hirmu kaukana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kyllä kakkonen oli meille nyt kuin ykkönen! Olin ja olen tasan yhtä onnellinen kuin jos orhi olisi ollut ykkönen, kun sehän tavallaan vähänniinkuin olikin ;) Ainakin jos maalipaalua olisi siirretty muutama metri eteenpäin ;)

      Poista
  4. Onnea! Katoin et tosi hyvin Aladin kiri :) Meillä ei vaan oikein hyvin mennyt kun hevonen hyppäs pystyyn varikolla ja kaatui, joten ei edes starttiin päästy :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Oli se kyllä aika hieno :) Joo mä näinkin sen kaatuneen hevosen ja kuvista sit totesin et ou shit, sehän oli teidän :( Toivottavasti ei sattunut pahemmin. Paremmat tuurit ensi kerralla!!!

      Poista
  5. Paljon Onnea kakkosesta! Melkoinen muodonmuutos hevoselta Teivon starttiin verrattuna. Aladdin on hieno!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Aladdinille on korvien avaamisella ihan mullistava vaikutus, ja kun ne teivossa jäivät varusterikon vuoksi kiinni, menokin oli mm. sen takia täydellistä tervanjuontia. Nyt pelattiin varman päälle ja jätettiin korvat kokonaan auki, johan oli tahti toinen :) Toki varmasti teivon starttikin vei oritta eteenpäin, ja toivon että varsinkin tämä "kunnon" startti tekisi saman, ja Aladdin olisi jatkossa taas pykälän terävämpi ja parempi. Peukut pystyssä että kuntokäyrä osoittaisi aina vain ylöspäin :)

      Poista
  6. Vautsi, minkä jutun olet raapustanut! Hienoa että tulitte meidän kulmille kilpailemaan :)
    -Sanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olipa kerrankin jotain kerrottavaa ainaisen "ajettiin hölkkää, ajettiin vetoja"-jorinan sijaan :D On tunnustettava että ilmon päätyttyä tulin miettineeksi kerran jos toisenkin, olikohan tässä nyt mitään järkeä jos Aladdin onkin yhtä huono kuin teivossa. Onneksi ei ollut!!! Nyt reissusta jäi päällimmäiseksi mieleen vain huippufiilis eikä varmasti olleet meidän viimeiset Heinäravit :D

      Poista
  7. Jee, hieno homma Aladdin ja valmentaja!! Onnea! Sitten vaan uusin odotuksin matkaan :) Onpas huojentavaa kuulla, että Aladdin on nyt noin hyvässä iskussa keväisten koettelemusten jälkeen. Ehkä se meilläkin aurinko vielä paistaa risukasaan... :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Toki tuloksia pitää odottaa jatkossakin, mutta sekin on kyllä kantapään kautta opittu kirjoittamaton sääntö että ei makeaa mahan täydeltä, joten seuraavassa startissa epäonnistuminen on aivan yhtä todennäköistä kuin onnistuminenkin. Nähtäväksi jää kuinka käy :) Juuri tuossa katselin pellolle jonka keskellä meillä on risukasa, ja kuinka kauniisti aurinko siihen paistoi. Ja puhelimessa sanoinkin äidille että nyt meillä paistaa sananmukaisesti aurinko risukasaan :) (Tänään tosin on tullut vettä esterin p*rseestä, vedenpaisumus päällä. Mutta eiköhän se aurinkokin taas kohta takaisin tule :))

      Poista
  8. Hymiöiden lisäksi oli toooosi paljon myös huutomerkkejä!!!!! Mutta niin piti ollaki! :)Kovasti paljon onnea! Mie niin näin ton unen, että sieltä se Lölli vielä pistelee kilpakumppanit sileeks.

    Lykkyä Riksuun. Koetan järkätä itteni työmatkalle sinne suunnalle ja raveihin tietty - ainaki Tre - Forssa -akseli houkuttais. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja wau! Kerro mullekin ajoissa jos näet lisää unia niin tietää sit vaikka jättää pois jos unet ennustaa meille taas totaalisen romahduksen ;D Ei muuta kuin poikkeamaan jos tällä suunnalla pörräät, meille on Tre-Hki-moottoritien liittymästä vain 3km matkaa.

      Poista