tiistai 23. heinäkuuta 2013

140.

Ei hassumpaa, ei lainkaan hassumpaa! :)

Aladdin ja Mikko olivat tänään Teivossa sijalla 5. ajalla 19,0ake. Viikossa parannusta siis 1,6 sek, enkä voi muuta kuin olla tyytyväinen hevoseen! Kärki tosin karkasi, voittaja meni huiman 17,2-ajan, mutta meille noin kovassa lähdössä vitosrahat olivat kuin totossa olisi ollut! Vertailuksi on sanottava että toisen saman sarjan lähdön voittaja ja kakkonen menivät vain 18,7, ja kolmanneksi sijoittunut, 1,9-kertoiminen pelisuosikki Niemisen tallista saman 19,0-ajan kuin Aladdin.

Ei meillä tälläkään kertaa starttiin valmistautuminen mennyt suunnitelmien mukaan, mutta ainaisen vastustamisen kanssa alkaa pikkuhiljaa oppia jo elämään. Ostin mm. upouudet vetopallot jotta eivät H-hetkellä prakaa, niin mitä kävi kun kotona piti niiden kanssa pöläyttää? Naru jäi taas käteen, aika uskomatonta. Tai kun sepän piti tulla perjantaina, seppä ilmoittikin että ka, "Mieheni hommasi meille miniloman Malagaan, olen Espanjassa" ja näinollen ori sai kengät vasta tänä aamuna. Lienee turha edes mainita että kesken edellispäivän viimeistelyjen, toinen takakenkä lopulta kului poikki ja siitä tuli sellainen vekkuli "siipikenkä", molemmat kengän haarat sojottivat suoraan sivuille. Aja siinä nyt sitten hevosella nollanollaa, NOT.



Kaikenlaisista muistakin vastoinkäymisistä huolimatta (autokuskillekin tuli esteitä, kyllä, tarvin autokuskin koska ei, minulla ei ole omaa saamattomuuttani pikku-E:tä) olimme aivan ajallaan lähdössä samalla miehityksellä Teivoon kuin Riksuunkin, poislukien lapset, ja matka onneksi sujui niinkuin pitääkin, Aladdinin kuvaa valvontakameran ruudusta katsellen.

Tähän starttiin meille tuli siis ruokinnanmuutos (VÄHEMMÄN ruokaa), valmennusmuutos (ENEMMÄN liikettä), kengitysmuutos (ENEMMÄN pitoa, VÄHEMMÄN painoa) ja varustemuutos (puolilaput kokonaisten sijaan, vetopallot). Ainakin joku näistä oli onnistunt ratkaisu koska hevonen oli jo lämmityksessä terävämpi kuin koskaan vaikka sillä oli korvat kiinni. 

Lämmitykseen!



Radalta palasi tyytyväinen kuski ja ilmeisesti ihan tyytyväinen hevonenkin, ja yläkatokselle palattiin huilailemaan ja odottelemaan omaa vuoroa. Meillä oli myös suunnitelma B ja kokolaput kyllä mukana mutta todettiin että näillä mennään, ei muuteta mitään ainakaan tässä kohtaa. Jännittävä yksityiskohta katokselta: Aladdin kuopi. Se kuopi! Se osoitti elonmerkkejä! Se otti myös välillä askeleen eteen, välillä taakse. Sehän oli vallan villinä siis! :D Aina vain paremmalla fiiliksellä odotettiin lähestyvää starttia :)

Starttiin valmistautumista. Minä käärin pinteliä jalkaan, Mikko psyykkaa vastustajia. (Tai ainakin pläräilee muuten vaan käsiohjelmaa :) )

"Smile Aladdin, you're in candid camera!" :D

Kyllähän se totuuden hetki sitten taas lopulta koitti. Sinne meni mun Lölli radalle muiden joukossa ja näytti yhtä komealta kuin aina :) Esittelyn jälkeen hevoset kääntyivät auton taakse pruuvistarttiin ja sinne meni Aladdinkin. Pientä kiemurtelua taas oudoksesta  mutta löysi pian oman paikkansa ja lähti aivan hyväksyttävästi ravilla. Varsinaisessa lähdössä ori lähti oikein hyvin, pääsi pudottamaan sisäradalle ja eteen suhahti Koivunen kutossuosikilla. Avaus 15,5 ja ori siis johtavan takana, kuskilla ei mitenkään erityisesti pyynti päällä. Kierros jäljellä Mikko veti korvat auki ja Lölli suorastaan pykäsi eteenpäin! Samassa toisella radalla tuli tilaa ja koska hevonen oli tuntunut makealta, kuski ajoi optimistisesti ja käänsi toiseen ulos. No, siinä meidän varsalla sitten meni taas pasmat sekaisin kun kaistaa vaihtaessa oli pitänyt ottaa vähän kiinni, eikä sitten oikein tajunnut taas lähteä etenemään. Lisäksi toisella radalla meille tuli pikku ongelma, hevonen alkoi painaa sisälle ja vauhti vähän sen takia hukkui kaarteisiin. Suorilla kyllä ravasi hyvin ja varsinkin loppusuoraa tuli taas oikein mukavasti, vaikka viimeisessä kaarteessa näytti jo lyödyltä. Tsemppasi siinä vielä yhden valjakon ohitsekin mutta kärkinelikko oli kyllä auttamatta karannut.

Kuski oli hevoseen oikein tyytyväinen. Suomi kovasti itseään siitä ettei malttanut istua johtavan takana vaan käänsi reissuun kun tilaa tuli ja peli tuntui vetävän. Ei ollut uskonut Koivusen hevosen olevan niin hyvä kuin mitä se oli. Oli myös sitä mieltä että jos olisi jäänyt sisälle, olisi ollut varmasti kolmas-neljäs. Mietittiin vähän mistä sisälle kampeaminen toiselta radalta voisi johtua, mutta ei nyt äkkiseltään mitään erityistä syytä keksitty kun Aladdinin ongelmat ovat olleet tähän saakka lähinnä juuri päinvastaisia. Jonkinverran epävarmuutta oli myös ollut, mutta se mennee reilusti keventyneen etupään piikkiin, pohditaan vielä ennen Suonenjokea tehdäänkö asialle jotain. Toki kengitys oli kovin tuore, aamuinen, joten voihan olla että askeleet osuvat paremmin torstaina kun hevonen on jo tottunut uuteen balanssiin.

Startin jälkeen Aladdin palautui hyvin, se on kyllä iso harmi että se ei suostu ikinä ajon/startin jälkeen juomaan, ei melassivettä, ei maustamatonta. Nopeasti laitettiin hevonen ja kamat kasaan jaetun katoksen seuraavien käyttäjien hönkiessä niskaan, poni koppiin ja Teivonlinnan kahvikupposten kautta kotimatkalle. Voin muuten kertoa että olo oli orpo!!! Aladdin lähti siis Mikon matkassa Hankasalmelle ja seuraavan kerran näen pojan lauantaina. Tai, joo, Toto-TV:stä torstaina mutta ei se silti ole sama asia :') Kotimatkalla valvontakameran ruutu oli surullisen hiljainen ja vain yksinäinen automaskotti piti meille seuraa...

6 kommenttia:

  1. Siis mitä, sillähän on korvat pystyssä noissa katoskuvissa!! Elonmerkki nro 2!

    ...ja v***n seppä, ne on kyl just tommosia! Ja vissiin ne vetopallot kans, ainaki teilläpäin ;)

    Huomenna sit mansikat, loimi ja lisää rahhoo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kaikkia jänniä elonmerkkejä se osoitti pitkin iltaa, se oli kyllä hämmästyttävää! Ja oikeesti mieti mikä seppä, sillä oli valittavissa kuppanen Espanjan loma (+35, aurinkoa) Suomen ihanan kesäviikonlopun (+10, sadetta) sijaan, ja viikonloppuvapaa sen sijaan että olis armollisesti päässyt käyttämään perjantainsa Valkeakoskelle kengittämään huippuravuri Aladdin Birdlandia. Ja mitä tekee seppä? Valitsee Espanjan!?! En kyllä käsitä. Vaihtoon?!? ;)

      Korvapallot muuten toimi startissa moitteetta. Mutta kai se oli tyyntä myrskyn edellä ja huomenna ne on tuhannen atomeina startin jälkeen :D Mut se ei haittaa kun oriin selässä tosiaan keikkuu Nuorten Sarja-loimi ja kuskin kainalossa laatikollinen mansikoita, ja tilikin mukavasti pullistelee :)

      Poista
    2. Jospa se vähän otti tosissaan niitä herätysjuhlapuheita? Alkoi pelottamaan tai jotain. Nyt kun vielä pelottelit sitä lisää lähettämällä sen maailmalle, niin tiedä miten elossa se huomenissa on!

      Korjataan nyt sen verran, että parhaimmillaan "vain" +32 ja eihän se nyt mikään oikea seppä edes ole, kun se kuitenkin ilmoitti etukäteen joutuvansa oharoitsemaan! Normaalistihan ne eivät edes ilmoita vaan jättävät soittelemaan perään... Mut voi se silti kannattaa vaihtaa, eihän tollanen peli oikein vetele.

      Niin ja korvapalloille suosittelen muutamaa kierrosta hevosihmisen parasta ystävää, eli sitä samaa mitä oli häntäremmissä. Sitä hopeanväristä. <3

      Poista
    3. Ja yksi vaihtoehto on ommella ne remmit karhunlangalla kiinni palloihin :) ärsyttävää liukasta remmiä, kuka sellaisenkin on niihin valinnut...

      Poista
  2. Hyvinhän se meni, onnea :)Aladdin näytti ihan nauttivan olostaan kuvien perusteella :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, mä olen kyllä todella tyytyväinen. Vaikka tämän päivän hevosten taso onkin todella kova ja ikäluokan kärki on valovuoden päässä, olen oikein ylpeä 19-aikaisesta kolmivuotiaastani! <3

      Poista