tiistai 29. tammikuuta 2013

70.

Kun oli puhe niistä vastoinkäymisistä...

No nyt tuli vastaan yksi pieni. Siis oikeasti pieni, jonka jo näppärästi ratkaisinkin. Eilen tarhasta hakiessa oli uljaan orhini toinen etukenkä mallia banaani, vääntynyt metkasti sisähaaraltaan kavion sisälle, luonnollisesti kaikki sen puolen naulat poikki. Tiedustelin sitten seppäni tilannetta, kun muitakin töitä täällä alkaisi jo olla, varsojen vuolua ja muuta mukavaa, jolloin sainkin kuulla sepän olevan ainakin parin viikon sairaslomalla. WTF? Ei sepän kuulu sairastaa, eikä varsinkaan silloin kun täällä on kenkäkriisi!!! Siispä pöydälle varasuunnitelma numero yksi, kilauta kaverille, tässä tapauksessa kilauta kakkossepälle ja toivo parasta. No, pari puhelua ja ei vastausta. Mitä kummaa, vältteleekö se töitä vai??? No, vastauksen sain myöhemmin illalla kun lopulta sain tämän sepän langanpäähän. Lomalla Lapissa. Seppä. LOMALLA??? Eeei, ei sepän kuulu lomaillakaan, eikä varsinkaan silloin kun täällä on kenkäkriisi!!! No. Tämän sepän kanssa saatiin silti treffit ensi viikolle sovittua, saadaan varsat vuoltua ja hevoset kengitettyä, mutta ennen sitä oli pakko saada päällä oleva tilanne ratkaistua.

Joten ei auttanut muu kuin tarttua itse kengityspakkiin. V*turallaan oleva kenkä pois jalasta kas näin:


Ja sitten ihmettelemään miten oikaista banaani, joka ei kuvasssa kylläkään näytä yhtään banaanilta. Kun ei alasinta ole, tuo kengän muokkaaminen on aina jokseenkin hankalaa.. No, hätä keinot keksii ja Vesan kanssa saatiin kuin saatiinkin kengästä taas kengänmuotoinen! Sitten vasaroimaan, onks tää nyt valmis?:


No ei ole, tietenkään, kotkausta vaille vielä. Ens kerralla muuten sit tarvitaan numeroa suurempi kenkä, tämä jää jo ihan liikaa hevosen alle. Tässä valmis työnäyte:


Aika hyvä tuli, vaikka itse sanonkin :) On muuten tosiasia että jos hommaisin kunnon kengitysvehkeet itselle, alasimet ym., säästyisi vuodessa pitkä penni koska peruskengityksen osaan mielestäni ihan kohtalaisesti. Toki haastavammat viritykset on syytä jättää ammattisepälle mutta kun mitään erikoista kikkailua ei tarvita, joutaisi sitä kengittää hevosensa itsekin. Tai antaisi ammattilaisen kengittää vaikka joka kolmas kerta, saisi oikoa mahdollisia itse tekemiäni virheitä eikä totaalisia katastrofeja pääsisi syntymään. Hmm, tätä sietää miettiä. Seuraavan kerran kun mulla on jostain muutama ylimääräinen satanen, ehkäpä sijoitan ne kengitysvälineisiin :)

2 kommenttia:

  1. Ihailtavaa oma-aloitteisuutta ja lopputuloshan on oikein hyvä! Jos jotain voi työssään vihata, niin sitä että jonkun irtokengän takia joutuu perseensä sohvalta nostamaan... :D

    Vinkkinä, hommaa se sellainen pikkuinen pocket anvil (ks. Hevarin sivuilta alasimet), se ei maksa juuri mitään jos kunnon alasimeen vertaa mutta sillä oikoo ja muotoilee valtaosaa kengistä ihan mainiosti, lisäksi se on helppo liikutella. Hommasin sellasen itellekin vähän aikaa sitten ihan sen takia, ettei tarvii ihan jokaisen vääntyneen kengän takia sitä 32 kilon rohjaketta nostaa autosta, tollanen taskualasin kulkee kainalossakin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänks, ja toi olikin hyvä vinkki, en oo tajunnut et tommoset minialasimet on ihan ostettavissa, oon aina luullut et ne on itsetehtyjä kun oon jollain nähnyt. Ehdottomasti ostoslistan kärkipäähän odottelemaan sopivaa saumaa!

      Poista