keskiviikko 16. tammikuuta 2013

63.

 Ohoh. Jopas minä sain pähkinän purtavaksi kun Johanna nakkasi haasteella. En kyllä ollut ajatellut tässä blogissa avautua niinkään itsestäni vaan käsitellä pääasiassa Aladdinia ja kenties raapaisun verran muita hevosia, mutta kaipa tuota voisi koittaa vastailla kysymyksiin raviurheilun kantilta tarkasteltuna... :)

Haasteen säännöt:


Kerro 11 faktaa itsestäsi
Vastaa haastajan 11 kysymykseen
Keksi 11 uutta kysymystä
Haasta 11 bloggaajaa, joilla on alle 200 lukijaa
Kerro bloggaajille että olet haastanut heidät
No, aloitetaan.

  1. Ratsastin ensimmäisen kerran neljävuotiaana. Se oli menoa :)
  2. Raveihinkin isä erehtyi minut mukaan ottamaan 80-luvun alussa. Olisiko ehkä kannattanut miettiä uudemman kerran? ;)
  3. Lähimmälle, Kustaan tallille, oli meiltä linnuntietä matkaa alle kilometri. Kais tiedätte missä mä notkuin?
  4. Ensimmäisen oman hevoseni ostin kevättalvella -96. Tuon 1v suomenhevostamman kanssa ehdittiin kokea kaikenlaista, sellaisiakin asioita jotka olisin mieluummin jättänyt kokematta.
  5. Opiskelin hevosenhoitajaksi Ypäjällä -96-98. Pari vuotta yhtä suurta ratsastusleiriä, se oli mukavaa ja helppoa aikaa :)
  6. BWT-stablen leivissä työskentelin puolisentoista vuotta. Paljon oppeja sain siltäkin ajalta, ja yhden sydänystävän. Anne <3
  7. Yksi lyhyessä ajassa suuren vaikutuksen minuun tehnyt hevonen oli juuri BWT:llä, lv-ori Noctifero. Ei ehkä mikään maailmanvalloittaja jalkavaivoineen, mutta muuten aivan mahtava eläin!
  8. BWT:llä vietetyn jakson jälkeen leikin hetken aikaa "normaalia ihmistä" ja menin siistiin sisätyöhön leipomoon. Jaksoin sitä kokonaiset 5 kuukautta ennenkuin veri veti takaisin hevosten luo. No, tarttui leipomolta matkaan sentään Vesa :)
  9. Nieminen Stable Oy:llä viettämäni vuodet olivat raviurheilua parhaimmillaan. Ravireissuja huippuhevosten kanssa ympäri Suomea ja Ruotsia. Suurkilpailuja toisensa perään, voittajaseremonioita, pokaaleja, kukkapuskia. Toki pitkääkin pidempiä työpäiviä, aikaisia aamuherätyksiä, rapaisia varusteita, viiltäviä pakkasiakin. Mutta ehdottomasti, yksi elämäni parhaita ajanjaksoja. Kiitollisena muistan jokaista hetkeä!
  10. Omaa tallia olen pitänyt vuodesta 2001. Hevosmäärä on vaihdellut alun kahdesta pahimmillaan parhaimmillaan kymmenkuntaan. Varsoja on tilallamme syntynyt 10 joista omakasvatteja 7.
  11. Huolimatta alalla vallitsevasta tilanteesta usko raviurheilun tulevaisuuteen on kova, joten mahdollisuuksien mukaisessa mittakaavassa hevoshommaan tullaan Vesan kanssa satsaamaan jatkossakin. 

Raveissa -84. Tänks isi :)
Kustaan tallilla -90. Luonto-Veli

 Niitä hetkiä jotka haluaisin mieluummin unohtaa -96. Taijan Tyttö.

 BWT:llä 1999. Noctifero, "Jukka Kultatukka"

 Nieminen Stable Oy Viiala. 2001.

Minä ja passihevoseni Lovely Kemp. Suuri Suomalainen Derby 2001.

 Ensimmäinen omakasvatti Keep The Diamond. 2007.


 Seuraavaksi Johannan kysymykset:
 1. Mikä ärsyttää tällähetkellä eniten hevosharrastuksessa?
- Budjetin pienuus; Olisi ihana satsata tammoille kalliisiin oreihin, ostella mieleisiä varusteita hintalappuun katsomatta jne.


2. Milloin koit viimeksi ahaa-elämyksen, ja mikä se oli? (liittyen hevosharrastukseen)
- Hmm. Vaikea kysymys!! Mä olen niin kaikkitietävä että mikään ei enää yllätä ;D No ei vaan, mutta ei nyt vain tule mieleen. Lisään joskus jos tulee :)

3. Jos sinulla olisi mahdollisuus valita ihan mikä tahansa kuljetuskalusto (auto + traileri, tai ihan hevoskuorma-auto jne) niin millaisen auton/yhdistelmän valitsisit ja miksi? 
- Kyllä se kuorma-auto olisi. Vaikka joku neljän hevosen. Eipä tarttis miettiä mahtuuko kaikki tarpeellinen mukaan, tai saako kaikki hevoset kerralla hiitille kyytiin! Tottahan tässä leikissä se kuorma-autokortti tulis kaupan päälle si? ;)


4. Missä näet itsesi vuonna 2026?
- Eli kolmentoista vuoden kuluttua. No, siellä missä tähänkin saakka, kärryillä tuijottamassa hevonpersettä :D
 
5. Mikä on hevosesi paras ja huonoin piirre/ominaisuus? miksi? 
- No tämä on molempia: Rentous. Hyvähän se, että osataan ottaa lunkisti, ei jännitetä eikä hötkyillä, mutta rajansa kaikella! Toivotaan kuitenkin että sitä terävyyttäkin alkaisi pikkuhiljaa löytyä. Mitä hyötyä siitä on, että hevoseni on nopea ja jaksava, jos se ei kuitenkaan viitsi juosta radalla? Niin ne kaikki kuskit ovat toitottaneet että parhaat kilpahevoset osaavat säästää itseään ja terästäytyvät tosipaikan tullen. Uskotaan niin!!

6. Lempivarusteesi, hevosen varuste tai hoitotarvike/tuote, miksi?
- Ruskeat kilpaohjat ;) No ei, kivat nekin ovat mutta lempivarusteeni on ehkä remmivaljaat. Niillä hevosen saa valjastettua napakasti kärryjen eteen, ei vempu, ei keiku, ei kilkkaa, ei kalkkaa. Ja ihan periaatteestakin vähän vastustan uutta ja vaalin perinteistä, järkyttävää esim. että nykytallitypykät ovat ihan pihalla jos lyöt niille remmivaljaat käteen kun ikinä eivät ole moisia nähneetkään, ponivaljaatkin alkavat olla järjestään pikalukoilla. Huh-huh!!


7. Jos kilpailet, mikä motivoi kehittymään ja kilpailemaan (ratsun tai ravurin kanssa)?
- Raha :D Turha sitä on kieltää, en minä nyt niin paljon nauti huvin vuoksi pakastaa itseäni, uittaa kaatosateessa, olla yltäpäältä kurassa ja ravassa, jos ainoa palkkio siitä on iloinen mieli! Joo, joo, toki myös kunnianhimo ja näyttämisenhalu, mullapa on näin hyvä hevonen, minäpä olenkin näin taitava treenari. Mitä sitä tosiasioita kiistämään. Ja tähän sitten monta hymiötä. Sellaista silmää iskevää :)


8. Jos voisit muuttaa jonkun asian, ihan minkä vain, mitä muuttaisit nykyisestä ja miksi? 
Muutama tunti vuorokaudessa lisää ei olisi pahitteeksi :) Ei tarttis yökausia käyttää tämmöisen jonninjoutavan löpinän kirjoittamiseen vaan ehtisi tehdä sen ihan päiväsaikaan :)


9. Jos saisit valita maan, lajin ja hevosen, missä olisit valmentautumassa tai kilpailemassa, mitä lajia ja millä hevosella? Miksi? 
- Kyllä mä Suomessa pysyisin ja lajikin pysyisi raviurheiluna. Ja mitäpä tuota Lölliä pois vaihtamaan, sehän on mun rakas ystäväni!
  
10. Jos joutuisit vaihtamaan hevostasi jonkun ystäväsi/tutun kanssa, kenen tai millaiseen hevoseen vaihtaisit ja miksi? Ei ole pakko nimiä kertoa! :)

- Vaihtaisin kavereiden umpilahjakkaaseen 2v putteorivarsaan :D

11. Mainitse yksi asia, tapahtuma, ihan mikä vain, mitä odotat kaikista eniten vuodelta 2013, ja miksi juuri sitä?
- No tietenkin Aladdinin Kriteriumvoittoa, tarviiko sitä nyt edes perustella?????? 
   - - - - - - - - - - - - - -

Siinäpä niitä oli, höpinöitä ja löpinöitä kerrakseen :) Mä olen nyt vähän tylsä enkä haasta erityisesti ketään koska seuraan niin vähän blogeja, vaan napatkoon tästä ken tahtoo.

8 kommenttia:

  1. Hyviä kuvia, ihana tuo mustavalkoinen! :) Ja Aladdinin Kriteriumvoittoa ei tarvi perustella! ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneks äiti on aikanaan ottanut moisen lehtileikkeen talteen :) Muuten oltais sitä(kin) kuvaa köyhempiä :) Ja kriteriumvoitto - no, onhan tässä taas havaittavissa tää ravimiehen uskonto kymppi ja matikka neljä :)

      Poista
  2. Mitä tossa oli käyny missä oli toi Taijan Tyttö? :o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varsa juuttui metsätarhassa kahden kivenlohkareen väliin ja tarvittiin kaivinkone ja paloauton nostoliinat nostamaan varsa pois ahdingosta. Seuraukset olivat kauaskantoiset, 3 viikkoa EKK:lla hoidossa, leikkauksia tulevina vuosina, ja lopulta kuitenkin varsa meni parantumattomien vikojen takia alle nelivuotiaana monttuun. No, tiedänpähän iloita silloin kun hevosten kanssa asiat ovat hyvin :)

      Poista
  3. Ihania kuva-aarteita. Oli myös mukava lukea tarinaasi siitä, kuinka tähän päivään on matkattu. Niin ja muuten nimimerkillä... "En osaa valjastaa pikalukkovaljaita..." ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Toki lukkovehkeet puoltavat olemassaoloaan isoilla ammattitalleilla, silloin jokaiset minuutit jotka remmienpyörittelyyn käytät, vievät aikaa jostain muusta hommasta. Mutta näin kun ajettavia on päivässä korkeintaan pari kolme, sen ehtii varmasti tehdä :) Ja kilpailutilanteessa useamman hevosen kanssa taas ovat varmasti näppärät, mutta kuten sanottu, yhden-kahden starttarin kanssa ei vaan voi olla niin kiire ettei ehtisi :) (No joskus raveissa kun oikein sormet kohmeessa purkaa valjastusta niin saatan olla eri mieltä, mutta se on vain sellainen tilapäinen ja ohimenevä mielenhäiriö ;D )

      Poista
  4. Isä kiittää, kun aikanaan erehtyi sinut Forssaan viemään... :)

    VastaaPoista