lauantai 5. tammikuuta 2013

59.

Aladdinin valtakunnassa kaikki hyvin! Herra Hevoinen on treenannut mukavin ottein kotipusikoissa, eilen hölköteltiin mukavan rapsakka reilu 16km:n lenkki, tänään huilattiin, huomenna töräytellään vähän vetoja, maanantaina huilataan, tiistaina vedetään taas joku normaali 10-12km hölkkälenkki ja keskiviikkona toivottavasti juostaan Forssan harkkareissa. 1.35-sarjaa kaavailin nyt, kun viimeksi oltiin 30-sarjassa ja "voittaja" meni 23, niin jos tässä kolmevitosessa sit mentäis sinne kolmenkympin kieppeille :) Takavuohiset on ruvella edelleen, ja putsit hiertää ruvet auki joka ajokerralla, mutta paremman näköiset ne jo silti onneksi ovat. Hokkeja tuo orhi kuluttaa kovasti, no turhan kovat on tietkin, mutta onpa myös voimakkaat potkut. Eihän tässä olekuin 10 päivää kengityksestä ja takapään hokit alkaa olla jo ihan loppu. No, hokkikauppaan taas, viimeksi sain sepältä palautetta että olin ostanut vääränlaisia, katsotaan onnistuisinko tälläkertaa paremmin :D

Mutta tähän tarinaa vielä meidän pikkupoikasesta. Reimalla on ikää nyt 7kk ja saatiin Vesan kanssa päähämme aloittaa varsan ajo-opetus. Aina me on varsat aikaisin opetettu, ei siinä mitään uutta, mutta tämänkertainen tyyli on kyllä ihan omaa luokkaansa :) Otin siis Reiman pihatosta talliin, harjasin jne. Laitoin sitten varsalle suitset kuolaimineen ensimmäisen kerran elämässään päähän. No tämä otti ne mukisematta, ja oli niinkuin olis ihan arkipäiväinen juttu. Hyvä poika :) Step two olikin sitten valjaat. Askeltakaan ei varsa ottanut kun laskin silat selkään ja kiinnitin mahavyön. Häntäremmistäkään ei tuumannut yhtään mitään. Katseltiin siinä sitten, toisen töröttäessä kuin tatti, että mikä jottei, laitetaanpa kärrytkin perään. Sama tahti jatkui, varsa katseli rauhassa, ei edes säpsähtänyt, kun aisat ottivat kylkiin ja kieputtelin remmit kiinni. Katsottiin Vesan kanssa toisiamme ja todettiin, jepjep, ei muuta kuin matkaan orhi, naru kiinni riimuun, Vesa narun päähän, minä kärryille, ovet auki, varsa irti, ja menoksi.
                                                                          * * * * * *




 

Ja niinhän siinä kävi että koko muutaman sadan metrin mittaisella lenkillä varsa ei tehnyt yhtään virheliikettä, nätisti taapersi taluttajan kanssa sinne minne pitikin, käännökset sujuivat helposti, ei ensimmäistäkään pomppua, potkua, jumia, ei mitään. Ja oli oikein reipas nuorimies koko ajan :) Hyvä meidän Reima!!! Todettiin siinä että hah, ohjasajoharjoitukset on amatööreille, ja me Pro:than ei semmoseen aikaa hukata ;) Että sellanen tapaus, oltiin kyllä aika kummissamme miten helposti kaikki lopulta sujui :) Harjoitukset jatkuu taas joskus, ei tässä nyt mitään treeniaikataulua sentään vielä suunnitella kunhan menee 1.40-vauhtia toukokuussa :D

Palautettiin sitten poju takaisin pihattoon miettimään mitä hetki sitten tapahtui, mutta ensin käytiin vähän nuuhkaisemassa ponitammaa viereisellä tarhalla. Kasvoi varsa senttikaupalla kun piti näyttää suurelta ja mahtavalta pikkuponisterin vieressä :)



2 kommenttia:

  1. Ihana karvakasa :D Toiset vaan osaa...tosin niin osas Emminkin ekalla kerralla ja toisella pisti maaten ovella "tiedän nyt mitä meinaatte" ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo siis kyllähän se toimivinkin varsa yleensä jossain vaiheessa koittaa onko pakko :D Sitä odotellessa... :)

      Poista