keskiviikko 23. tammikuuta 2013

68.


Lähtö 3
1.35 vauhtinen lähtö

1.500 m   35,0/1
1000 m  35,0/1
3. 500 m 35,0/1
v. 500 m 27,0

1. (1) Aladdin Birdland/ Peter Lindroos 32,7

Niin että Forssan harkkareissa taas tänään käytiin harjoittelemassa raviurheilua. Ajettiin tuplahiittiä, ensimmäinen jotain 40-45-vauhtia, ja sit katoksella huilailtiin ja odoteltiin "oikeaa" starttia. Heppa oli todella rauhallinen ja katsoa möllötteli niin lunkisti että sivullisetkin ihmettelivät miten nuori ori voi ottaa niin iisisti. No, tiedättehän te Löllin :)

Varsinaiseen hiittiin oli taas arpa antanut meille ykkösradan, vähän harmitti kun tiesi heti että keulajuoksuhan siitä on tiedossa. Olis kiva ajaa joskus vaikka toisten takana tai kuolemassa. No, ori lähti tututun liukkaasti ja piti helposti keulat, halliten jatkossakin lähtöä pirteästi maaliin saakka. Kyllähän sieltä taas loppusuoralla niitä haasteitakin heitettiin mutta vaivattomasti poika kiristi tahtia kuskin toivomusten mukaan. 

Vaihdettiin siinä muutama sananen ohjastajan kanssa hevosta ottaessa, ja samanhan hänkin oli huomannut mistä minä havainnoin jo lauantain hiitillä, että vähän kankean oloinen oli hevonen vaikka ihan hyvin noin yleisestiottaen menikin. No, hoidellaan vähän kotikonstein ja annetaan pieni hengähdystauko, ja jatkossa ajan kaikki kovemmat ajot muualla kuin omilla kulmilla. Ei vaan ole koko talvena tullut sellaista kunnon joustavaa polannetta tielle jossa vetoja pitäisi ajaa, kopina vaan käy kun siinä laskee, joten nyt se on loppu. Täytyy pakata hevonen pari kertaa viikossa koppiin ja ajella paremmille ajopaikoille, kerta viikkoon radalle ja kerta viikkoon raviseuran hoitamalle suoralle, jospa siellä olisi pohja hevosystävällisempi kuin täällä.

Muutoin kuski kyllä taas oli todella tyytyväinen ja minun jo mentyä hevosen kanssa, oli vielä käynyt isälle vähän kehaisemaankin oritta, oli edelleen sitä mieltä että oikein valoisa tulevaisuus kilpahevosena on tällä nuorukaisella :) No, arvattavasti kotimatka oli taas entistäkin lyhyempi ja nopeampi, pilvissä leijuessa ja suunnitellessa tulevia koitoksia :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti