lauantai 19. tammikuuta 2013

66.

Rapsakka oli keli tottavieköön kun ajoin tänään Pilvenmäellä hiittiä Aladdinilla. Pakkaslukemat ei likikään aamun veroisia (-29C) mutta viima oli niin pureva että kyllä kummasti taas poskipäitä nipisteli. Maltillisesti siis ajoin, keskiviikkona kuitenkin tullaan taas jo uudestaan radalle. Ainoan miinuksen ori sai pienestä alkukankeudesta, mutta laitetaan poikkeuksellisen vähäisen tarhailun piikkiin, nuo pari turkasen kylmää päivää verottivat normaaliliikuntaa, ja kun yleensä Aladdin viettää yönsäkin tarhassa, en sitä todellakaan raaskinut nyt kolmenkymmenen pakkaseen ulos jättää. No, orhi kyllä vertyi hyvin muutaman hölkkäkierroksen aikana, ja olipa vireä!!! Ihan omituista, jouduin oikein toppuuttelemaan ettei menty liian kovaa! Häntää nosteli vaan pystyyn ja painoi ohjalle, täysin poikkeuksellisen tuntuinen :) Ja se oli kivaa!!! Ei ollut kolmen minuutin munahölkästä tietoakaan :)

Kilpailusuuntaan kun käänsin, hyvä kun kerkesin kellon painaa käyntiin kun jo Lölli porhalsi menemään. Ja kuulkaas tätä: Kun muutama viikko sitten radalla en meinannut oriilla viittäkymmentä kovempaa päästä, nyt sain vain istua ja nautiskella kun Aladdin pirteästi pisteli korvat pystyssä menemään. Okei okei, ei vauhti siis päätä huimannut, vähän alta neljääkymmentä, mutta piiska taaksepäin koko matkan, ja kun vähän löysäsin, ori lopetti 26 viimeisen puolikkaan, ja ei himmailuista ja laiskotteluista tietoakaan! Vitsi, mä olen niin tyytyväinen! Aivan erilaiset otteet alkaa hevosella olla radallakin, mahtavaa, koska kotonahan mitään vitkasteluongelmaa ei ole ollut, rataympäristössä vain on meno ollut monesti tervanjuontia. Alkaako Aladdin vihdoin tajuta jutun juonen? Missään tapauksessa  se ei kuitenkaan siis ollut sen oloinen et olis hermostuksissaan alkanu kuumumaan, vaan iloisesti korvia pyöritellen mennä humpsutteli etiäppäin. Huippumukava fiilis, vaikka siinä vaiheessa olinkin kadottanut jo tunnon vasemman käden sormista lähestulkoon kokonaan :)

                                                             - - - - - - - - - - - - - -

Oli mulla Helmi 2v mukana radalla myös. Sillä ajoin 1.40 läpi 2000m, 1.35 toisen kierroksen. On sen meno vaan jäätävän helppoa, ravi käy kuin koneesta, potkut on voimakkaat, painetta ohjissa sopivasti eli hoputtaa ei tarvi yhtään mutta jarrutkin on parilla sormella käytössä. Ja toi kaks kierrosta tuntuu olevan sille ihan vitsi, jatkais samaa vauhtia ties kuinka kauan. Ja kierros hölkkää ja parisataa metriä kävelyä, ja varsa on katoksella niinkuin ei olis vielä ajettukaan. Mahtava fysiikka, todella jännä nähdä mitä siitä vielä oikein tulee. Että kyllä, oli meillä ihan täydellisen onnistunut hiittipäivä, vaikka näistä ei rahaa maksetakaan niin niitä onnistumisen tunteita senkin edestä :)

2 kommenttia:

  1. Ohhoh, mikäs varsuli tuo tuommoinen Helmi oikein on? Ei kuulosta yhtään pöhkömmältä peliltä! :)

    Ja niin ne harkkaritkin tekee tehtävänsä, pikku hiljaa alkaa vaihde löytymään ja otteet terävöitymään... Hyvä siitä tulee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helmi on meidän omakasvatti :) On tosi valmiin tuntuinen jo nyt. Varhaiskypsä, no isosisko oli samanlainen, starttasi 2-vuotiskaudella kolmesti ja oli pari kertaa niistä totossakin. Kyllä tämäkin terveenä säilyessään startannee jo tällä kaudella. Mielenkiintoinen kesä tulossa näiden hevosten kanssa! :) -Joo kyllä toi porukassa ajo vaan vie hevosta ihan erilailla eteenpäin kuin täällä yksinään metsän keskellä hinkkaamalla. Terveyttä vaan toivotaan Aladdinillekin, on kuitenkin iso ja aika raskastekoinen hevonen, ihan hirveesti ei kehtaa vielä ahdistaa.

      Poista