perjantai 28. joulukuuta 2012

55.


Lölli/ Jarmo Saarela, koelähtö 27,2 hyväksytty.

Kellottajaystäväni oli kellottanut toisen kierroksen oriille tasan 25-vauhtiseksi. Ihan hyväksyttävä suoritus keskentekoiselta varsalta vähillä hiiteillä, vaikka ainahan sitä kuvittelee kuinka oma hevonen leiskauttaa sellaisen mukavan 15-lopetuksen, mutta vähän realismia kehiin ja ollaan ehdottoman tyytyväisiä tähänkin :) Tällä kertaa laukasta ei ollut tietoakaan vaan varmaa hyvää ravia polki orhi koko matkan. Jos nyt vähän jossitella saa niin vaikka ratahyvitystä ei ollutkaan, oli oikeasti rata kokeen aikaan jo melkoista pöperöä. On sitä paremmillakin radoilla hyvitystä annettu, eikä se nyt sinällään meidän suoritukseen vaikuttanut, hyväksytty mikä hyväksytty, mutta raskas rata se silti oli. Kuvastanee sekin jotain että yli puolet 2-v varsoista meni hylkyyn ja vanhempienkin hevosten kokeessa vain yksi sai hyväksytyn tuloksen.

Ja kuten odotettavissa oli, nyt ne vuohiset vasta poikki ovatkin kun takasissa on pakko käyttää reippaassa vauhdissa putseja. Hankasivathan ne putsit sitten ruvet ihan verinahalle ja olivatkin niin kipeät että täysi työ oli niitä illalla paikkailla. Voi kökkörupi sentään! Nyt sitten parannellaan niitä, ja suunnataan katseet Forssan 9. päivän harkkareihin. Siellä vois ajella vaikka 35-sarjassa, vähän kevyempi tehtävä kuin tämänpäiväinen. Huomenna vois lähteä metsään ja pellolle ratsain verryttelemään lihaksia, sunnuntain pitää vapaata, ja maanantaina taas jatkaa kärryiltä. Joo, niin mä teen. Mukavaa viikonloppua kaikille :)

9 kommenttia:

  1. Onnea Aladdinille ja paranemisia kintuille! Mukavaa viikonloppua ja vuodenvaihdetta!

    VastaaPoista
  2. Onnea ja hieno suoritus se oli, varma tyyli nuorella :) Ja rata oli ihan kamala, mun mielestä se oli jo ykköslähdössäkin pöperöä...saati teillä! Ikävää tämä vuohisten hoito, pitkällinen vaiva :( Ehkä bacibactilla sais kuivatettua alkuun, jos kovasti märkii... :( Meidän tallissa on yhdellä arabilla myös takavuohiset nyt auki yllättäin, ehkä se on joku pöpö tosiaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Rata oli kyllä kamala, sanotaan nyt sit suoraan kun kerran muutkin oli samaa mieltä! Tulee vaan aina vähän sellainen "tossa se nyt selittelee ja keksii tekosyitä"-olo jos menee arvostelemaan radan kuntoa tai olosuhteita ylipäätään. Teillehän ne olosuhteet ihan otolliset sitäpaitsi :D Oli muuten hauska nähdä, että sinunkin blogin takaa löytyi ihan oikea eikä mikään virtuaali-ihminen :D Kiva kun tulit moikkaamaan!!! Joo bacibactista oon tykännyt aiemminkin jalkahaavojen hoidossa, nyt tein semmosta omaa kivaa sotkua missä oli mm. bacibactia ja muutamia hyvin salaisia ainesosia ;)

      Poista
  3. Onnea täältäkin! Ajasta viis, läpi meni ja ravia koko matkan, se riittää! :) Ja kuten jo Johannan blogiin kommentoinkin niin se on kammottava toi Forssan rata, jos kelit sattuu yhtään heittelemään... Meilläkin meni Onnin koe vähän samaan tyyliin kuin nyt teillä, silloin ei ollut lunta mutta kun sateiden päälle pakasti, oli rata piikattu sellaiseksi hiekkamöykkysoseeksi, lämmitin vielä ite ja välillä hevonen upposi sinne kökkäreiden sekaan, toisaalla taas mentiin betonilla. Vorssalaiset tykkäs että hyvä kesärata, mutta seuraavassa Hevosurheilussakin oli juttua, kuinka useampi kuski piti sitä suorastaan vaarallisena ja olikohan se nyt Erikssonin Tomppa joka protestiksi jätti kaikki hevosensa pois kun näki millanen rata on... Että selittelyä tai ei, niin ainakaan ei yhtään yllätä, että se oli juuri Forssa josta kaikui taas näitä "selityksiä" ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus mun entinen tamma juoksi mailia järkyttävällä Forssan liejuradalla. Avas prässättynä viittätoista keulaan, päivänä jolloin ykkössarjalaisetkin avas vaan kahtakymmentä... No aateltiin heti et tuo hevonen ei sinä päivänä maalia näe, mut mielettömän upeasti sinnitteli vaan kolmoseksi jollain 20-ajalla. Mut ei sekään ollu pahin Forssan rata mitä muistan, se oli kun ne lämpöset ykkössarjalaiset meni vähän alta kolmeekymmentä :D Että kyllähän eilen oikeestaan ihan hyvä rata oli ;) Mutta joo, toi yks ainoo suojakelipäivä kyl tais aiheuttaa radan pehmenemisen. Ei siihen Forssassa paljoo vaadita ;D

      Poista
    2. Niin, ja kiitos, totta, että läpi meni ja se riittää :) Starttikuntoon joka tapauksessa on vielä paljon matkaa...

      Poista
  4. Paljon onnea! Tärkeintä tosiaan että meni läpi, ehtii niitä hienoja aikoja sitten myöhemminkin :)

    VastaaPoista