sunnuntai 16. joulukuuta 2012

49.


10 kohdan lista iltapimeässä ajetuista vedoista


1. Muista katsoa heijastimet valmiiksi valottomasta ulkovarastosta jo valoisalla. Se on silloin vähän helpompaa!

2. Tarkasta myös otsalampun paristot ajoissa. On aika ärsyttävää lähteä hakemaan pattereita sisältä hevosen ollessa jo valjastettuna käytävällä.

3. Muista myös pukea hevoselle ne heijastimet, itsellesi heijastinliivi ja otsalamppu. ENNEN pihasta lähtöä!

4. Huomaat hyvin pian että otsalamppu lumipyryssä on yhtä huono yhdistelmä kuin pitkät autonvalot samoissa olosuhteissa.

5. Vauhtisokeus on taattu. Perstuntuma katoaa kun ympärillä on pelkkää pimeyttä, ja lumihiutaleet suihkivat kohti kuin avaruuden tähdet Tähtilaiva Enterpriseä. Näinollen vetojen vauhti voi olla mitä tahansa 1.20-2.30 väliltä, ja kyyti on silti yhtä huimaavaa. Paineesta ohjissa voit koittaa päätellä jotain.

6. Koita tähdätä keskelle tietä. Penkat ovat aika ikäviä. Siinä on sekä hevosen että kuskin tasapaino koetuksella. Hevonen selvisi jaloilleen ja kuskikin pysyi kyydissä, nippanappa.

7. Myös tien laitaan yltävät oksat ovat kohtalaisen ikäviä. Poskea kirvelee vieläkin joten toistan kohdan 6, koita pysyä keskellä tietä. 

8. Sokaistut totaalisesti vastaantulevasta pendolinosta, joten aurinkolasitkin olisivat olleet tarpeen.

9. Kävelytä hevonen kotipihaan ja aja talliin. Riisu kärryt, valjaat ja suojat, ja totea pikkuystäviemme hokkien tehneen tehtävänsä. Paikkaa vauriot, risti kädet kyynärpäitä myöten ja toivo parasta. Kääri hevonen pumpuliin ja sammuta tallin valot.

10. Mene sisälle, lämmitä itsellesi kattilallinen glögiä ja syö v*tutukseen rasiallinen suklaata.


2 kommenttia:

  1. Been there, done that...ilman sitä pendolinoa, mutta tiellä vastaantuleva lumilinko hoitaa myös homman kotiin. Tulee ihan mieleen meidän vietetyt 3 vuotta Pinsiön maaseudulla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lumilingot on kyllä kans tosi kivoja, mä vähän odottelin auraajaa kun tie oli tukossa, mut ei onneks tullut vastaan. - Jalalla kaikki suht ok, ei tarvinnut amputoida, ja optimistina ilmoitin oriin huomisen harkkareihin Forssaan. Katotaan nyt jääkö sieltä lapsille mitään kerrottavaa :)

      Poista