perjantai 21. joulukuuta 2012

52.

Teivon klinikalle kiitokset taas kerran :)

Niinhän siinä kävi että vika löytyi suusta. Pieniä piikkejä Hyvin terävät poskihampaat molemmin puolin, limakalvoissa haavaumia jotka hyvin kosketusarkoja. Irtoamaisillaan olevia, lohkeilleita maitohammaskappoja ratsastamassa pysyvien hampaiden päällä. 3cm pitkä paksu heinänkorsi uponnut ikeneen ja poiston jälkeen alkoi vuotaa verta. Tosin veristä sylkeä alkoi valua jo ennenkuin oli tehty mitään muuta kuin rauhoitus, oli niin avoimia haavaumia suussa. Auts, auts ja vielä kerran auts!!! Ja hulluintahan tässä on se, että mitään, mitään ei ole kotona huomannut! Pikkusormilla ajettava hevonen joka ei edes varistellut kaurojaan tai tehnyt rehumällejä, ja silti suu oli tuossa kunnossa. Apua, apua! Viimeksi Aladdinin suu oli katsottu juuri ennenkuin tuli meille, eli maalis-huhtikuun vaihteessa. Reilu 8kk oli tälle hevoselle totaalisesti liian pitkä väli hammashuoltoon. Nyt tehtiin mitä voitiin, mutta maitohampaat eivät olleet vielä tarpeeksi löysällä poistoa ajatellen, niitä seurataan nyt visusti ja jos eivät itsestään lähde parissa kuukaudessa, poistetaan, niin paljon tuhoa olivat jo saaneet aikaiseksi. 

Että onko se sit ihme jos tekee vähän mieli ravistella päätä, onko? Omaa huolimattomuutta, olis pitänyt rutiinisti katsoa suuhun jo paljon aiemmin, mä kun yleensäkin pidän hevosten hampaidenkatsomisvälin maksimina puolta vuotta. Miten nyt pääsikin venähtämään tällä tavalla, taas saa katsoa peiliin ja kääntää syyttävän sormen siihen suuntaan. No, positiivista se että suun haavat paranevat yleensä nopeasti, ja toivottavasti myös Aladdinin kipumuisti unohtaa viimekertaisen ratakäynnin. Onpa ollut sellaisiakin hevosia joille yksikin epäonnistunut ratakäynti oli liikaa ja kummitteli tavalla tai toisella varjona raviuralla koko hevosen loppuelämän. (Yleensä suoraan koppiin kävelevä Aladdin muuten pysähtyi tänään lähtiessä lastaussillan eteen muutamaksi sekunniksi jäkittämään. Oliko jo sitä mieltä että ei prkl taas mennään sinne piinapaikkaan??? No, toivottavasti ei, ja oli vaan puhdasta sattumaa :) )

Nyt blogi vaikenee ainakin joulupäivän iltaan saakka. Ainakin. Haluan Vesan kanssa vielä tätäkin kautta toivottaa Riemullista Joulun Aikaa kaikille ystäville, yhteistyökumppaneille ja blogin seuraajille tämän kuvan myötä:


2 kommenttia: