keskiviikko 19. joulukuuta 2012

50.


Harjoitusravit

No niin, tulipahan nyt sitten sekin hoidettua pois päiväjärjestyksestä. Olin nimittäin ensimmäisen kerran hevosen kanssa harkkareissa :) Ja kunniallahan tuolta selvittiin, ei viivästytetty lähtöä tai aiheutettu muutenkaan häiriötä. Ehkä uskallamme mennä siis toistekin! Olin ilmoittanut Aladdinin eilen puhelimitse (heh, kuulemma harkkareihinkin voi ilmoittautua heppa-järjestelmässä, olin varmaan ainoa joka soitti suoraan toimistoon :D) ilman sovittua kuskia 1.30-sarjaan. En saanut enää eilisiltapäivällä ilmoajan päätyttyä toimistontätiä kiinni joten tänään lähdimme soitellen sotaan, katsomaan kuka törppö rattaille aikoo kivuta. No, ei ollut törppö, vaan oikein hyvä kuski, Peter Lindroos. Olen kuullut hänestä pelkkää hyvää, ja nyt ensimmäinen henk.koht. kontakti kaverin kanssa vahvisti kuulopuheet todeksi. Erittäin mukava ja asiallinen kaveri, ja kuskinakin mainio :)

Lölli käyttäytyi katoksilla tavanomaisen fiksusti. Eh, pakko kertoa oma moka, kun otin hevosta alas kopista. Peruutin ja peruutin, ja ihmettelin mikä on kun ei polle liiku, jäkittää vaan vastaan! Ehdin jo haukkua oriin urpoksi pahvipääksi, kunnes sattumalta huomasin että hups'vaan, en ollut päästänyt hevosta toiselta puolelta irti ollenkaan :D Kumpikohan meistä olikaan se urpo??? Toki kehuin sitten poikaa kun oli niin viisas ettei saanut slaagia ja riuhtonut itseään väkisin irti riimunkappaleet lennellen. Tuo hevonen on niin kultaa! <3 Katoksessa alkoi sentään senverran jännittää että Aladdin väänsi löysänlaiset jännäkakat pariin otteeseen. Muutoin kaveri oli kuin viilipytty, kuten aina, vaikka parin pilttuun päässä Villi-Lempikin leiskui ;) No, eikä leiskunut, nätisti sekin oli, ja juoksi hyvän harkkarituloksen ollen kuolemasta toinen omassa lähdössään.

Lämmitys oli taattua Lölliä. Tosin ihmettelin vähän kun vedin oriin sekin kiinni ja samantien alkoi kummallinen mullistelu ja pään ravistelu. Rennonletkeästi, laiskanpulskeasti lönkytellen ori sitten kuitenkin kiersi ravirataa kolme rinkiä. Nauratti jo valmiiksi kun näin että kuski yritti ajaa palan reippaampaa, mutta eipäs se olekaan niin vain tehty Aladdinin kanssa :D Sillä kun ei radalla ole yksinään kiire mihinkään. No, kuskin kommentit olivat positiiviset, ravas hyvin ja kaikki ok, virtava varsa laiska pätikkä, mutta tällaisistahan ne parhaat kilpahevoset tulee <3 Jepjep, olen ihan samaa mieltä!

Itse lähtö sitten. Ori pruuvasi hyvin ja näytti tosi terävältä, ihan erikoisen terävältä. Joo, korvat oli toki jätetty taas auki. Kummallista pään ravistelua esiintyi edelleen mutta mitäpä sille tässä vaiheessa enää mahtoi. Yksi-Kaksi-Aja ja hevoset lähtivät matkaan. Liukkaasti Aladdin lähtikin, ja lähti etenemään vapaata toista rataa kohti kuolemanpaikkaa. Ja oli paineissaan!!! Kuski toki joutui pitämään vähän kiinni kun tarkoitus ei ollut kaahata, ja samassa ori puisteli raivokkaasti päätään, ja laukkasi. Ja jäi ihan paikoilleen pomppimaan muiden mennessä menojaan. Jaahas, tää olikin sitten tässä, totesin apumiehenä olleelle isälle, koska tiesin että oriin jäätyä yksin, menohalutkin ovat tiessään. Siellähän se sitten, koko matkan hätistettynä, juoksi oman hiittinsä 34,4 läpi. Ihan ookoo aika kun otetaan huomioon että juoksi yksin, mä kun en meinaa päästä sillä edes viittäkymmentä radalla :) Mutta haukuttava on kyllä kärkipään sankarikuskit! Jos sarjamääritys on 1.30, miksi voittajan loppuaika on 1.23,5? Eikö siinä oo nyt käynyt ihan pikkupikkuvirhearvio kun keula lopettaa 1.14 viimeisen puolikkaan? Mun käsitykseni näistä harkkareista on se että lähdöt yritetään ajaa mahdollisimman tasavauhtisesti, ketä tämä tämmöinen oikein palvelee? Ei ainakaan aloittelevia hevosia. No, elämä on, eipä kai tuo touhu tuosta koskaan mihinkään muutu, sama villinlännen meininki jatkuu.

Kuski ja hepo sitten tulivat pois radalta ja mua ja iskää nauratti :D Totes kuskikin että siihen loppu menohalut kun muut meni menojaan, ei ottanu ori yhtään enää sen jälkeen vauhtia,. Voltissa oli kuulemma käynyt jopa kuumana, ja oli lähtenyt kuin tykin suusta. Ja oli tuntunut käteen siltä että tää hevonen menee vaikka miljoonaa, ravi käy ja meno on helppoa, niin *naps* laukka tuli aivan yllättäen. Alkoi ravistella päätään ja laukkasi siihen. Kuski oli sitä mieltä että suussa on sanomista ja suurin syy laukkaan. Tosi on, täällä kun kotona olen ajellut rentoa lenkkiä löysin ohjin ja välillä laskenut urku auki kinnailematta, ei suun kanssa ole ollut ongelmia. Mutta kun vedettiin sekki kiinni, kuolaimen kulma muuttui, ja kun joutui ottamaan vielä kiinni, protestoi selvästi kättä. Sitähän se muukin päänravistelu tietenkin oli, olis pitänyt heti tajuta! No, nyt soitellaan kuumeisesti klinikalle ja koitetaan saada raspausaika mahdollisimman pian.

Kotimatka sujui ongelmitta vaikka todella liukasta olikin, mulla on semmonen 100% luottokuski että saa sataa vaikka pieniä ämmiä tai olla hanget korkeat nietokset tai tuulla sata metriä sekunnissa, mutta iskä se vaan painaa menemään luistelematta läpi kelin kuin kelin. On se sellainen iskä :)

Yhteenvetona todettakoon että paljon saatiin reissussa informaatiota nykykunnosta. Nopeutta löytyy (no tiesin sen jo kyllä muutenkin), palautui hetkessä (on terve) ravi oli todella hyvää ja sulavaa (jalat kondiksessa), joten kunhan saadaan vielä suukin kuntoon niin hyvä tulee. Mukavaa, mukavaa!!!

*Edit klo 22.20*

Saatiinkin hammaslääkäriaika Teivon klinikalle jo perjantai-iltapäivälle. Loistavaa! :)

2 kommenttia:

  1. Juuei. Siis Vorssan harkkarit - itekin sinne joskus haikaillut jos lähempänä ei ole ollut, mutta kun tosiaan on ihan villin lännen meininki niin en ole uskaltanut.... Joskus jossain 1.30 -sarjassa lopettivat neljäätoista ja kun katselee vanhoja tuloksia niin kyl on siellä monella kellot pahemmin sekaisin kuin esim. minulla :D

    Lykkyä pyttyyn jotta nilikalta löytyy apu hammashommiin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo mäkin olen kyseisestä syystä tähän saakka noita harkkareita vältellyt mutta nyt aattelin et pakko nähdä missä mennään. Just 30-sarjassa juostiin ja lopettivat 14, piiska pinnassa selät kumarassa ajoivat ammattilaiset kilpaa... tosi fiksua. Olis edes olleet jotkut karvalakkipapat landelta mut ku ei. Nooo, eipä se meidän suoritukseen tällä kertaa millään lailla vaikuttanut, en sen takia marmata, mutta jaksan silti ihmetellä. Juu kiitos, viimeks on hampaat katottu maalis-huhtikuun vaihteessa että kyllä varmasti on aiheellista katsoa ne jo muutenkin :)

      Poista