tiistai 17. syyskuuta 2013

171.

Huokaus, huokaus ja huokaus. Huokaus, miten upea hevonen mulla on <3

Niin me vain eilen lähdettiin kohti Lappeenrantaa jännittyneen toiveikkain mielin, takaraivossa pelko siitä jyllääkö Aladdinissa jokin piilevä virus joka ilmoittaa itsestään sitten viimeisen puolikkaan aikana. Liikkeelle lähdettiin neljän aikaan, aika hassulta tuntui kyllä lähteä niin kauas niin myöhään mutta minkäs teet kun oli viimeinen lähtö niin se oli :) Matka sujui hyvin ja kesti 3h 15min. Välillä Lölli nuokkui, välillä kuopi lattiasta vähän vauhtia kun oli niin Tyl-Säää-äää matkustaa ilman heinäpussia :)
 Lappeen reissumies

 Perillä oltiin juuri sopivasti vartin yli seitsemän. Ei ollut ylimääräistä luppoaikaa, muttei myöskään tippaakaan kiire. Katoskin oli tyhjä, ei mitään ekalähdön tupeksijaa tukkona joten Lölli heti karsinaan pissalle. Tosin, ei se nyt sitten tällä kertaa halunnutkaan pissata. vaan olisi mieluummin piehtaroinut tai syönyt seinää joten otin sen sitten valjastettavaksi. Siihenhän tuo nukahti samoille jalansijoilleen, pilkki taas ketjuissa aivan omissa maailmoissaan :) Taisi uusi kuski, Vehviläisen Sami, katsella että mikä ihmeen untamoinen tuo hevonen on :) No, kyllähän se sitten lämmitykseen heräsi ja oli ihan pirteä. Sami antoi positiivista palautetta ja hyvillämielin mentiin takaisin katokselle odottamaan tositoimia. 

Lähtö sitten tapahtui. Ei oikein edestä lähtenyt hevonen ruopinut, joten Löllikin sai hitaan lähdön, vähän kuin paikaltaan joutui kiihdyttämään. Kuski oli valppaana ja nosti oriin heti tilan tullen toiselle, juosten häntäjoukoissa. Pikkuhiljaa parijono muotoutui ja lopulta Aladdin oli neljännessä ulkona. Kirikierrokselle lähdettäessä hevosia alkoi nousta kolmannelle radalle, niin myös Lölli. Ja siellähän se hivuttautui pikkuhiljaa kärjen tuntumaan. Jotain omiaan se taas unohtui haahuilemaan jolloin kärkikaksikko pääsi karkuun, mutta loppusuoraa orhi pinnisti sitkeästi maaliin saakka ollen selkeästi pääjoukon paras. yht'äkkiä huomasimme kuinka keulahevonen laukkasi, ja laukkasikin hylkyyn saakka!!! Toisen epäonni on toisen onni, raveissa on mentävä ravia jne. ja vaikka olisimme olleet supertyytyväisiä kolmoseenkin, Aladdin sijoittuikin upeasti toiseksi! Huikeinta tässä oli se, että Diini tekaisi uudeksi upeaksi volttiennätyksekseen 17,4ke. Petsariystäväni oli kellottanut sille 16,5 viimeiset 2000m, ja 15,8 viimeiset 1000m joten enpä voisi juuri ylpeämpi upeasta oriistani olla!!!

Maalikamerakuvasta, voittaja on mennyt menojaan mutta tässä Diini:

Radalta tuli pois iloinen kuski ja vireä ori, Aladdin ei vaikuttanut tälläkään kertaa mitenkään kaikkensa antaneelta, ja palautuikin ihan supernopeasti. Kyllä kivi vierähti sydämeltä kun olin pelännyt ties mitä virustauteja, ja hevonen osoitti olevansa elämänsä kunnossa :) 

Tässä laatuotos Lappeen illasta. Etsi kuvasta helikopteri :D

Kummallinen juttu että tuo helikopteri lensi matalalla ja monta kertaa varikon yli. Mitä lie pörräsi, jotkut hevoset se ainakin sai pörräämään vaan ei meidän Diiniä :D

Kotimatka sujui Vesan kanssa rattoisissa merkeissä, tulevia tehtäviä suunnitellen. Pysähdyimme Nastolan ABC:llä hampurilaisilla, ja siihen mennessä Lölli oli jo tyhjentänyt heinäverkostaan omat matkaeväänsä viimeistä kortta myöten :D Kotona oltiin kahdelta aamuyöstä, ja nukkumaan päästiin joskus puoli neljän aikaan kun ensin oli katseltu "muutama" kerta fintoton videokirjastosta Lappeen illan yhdettätoista lähtöä :) Ehdinpä siinä yön pimeydessä tehdä sellaisenkin tempun, että ilmoitin Aladdinin Kriteriumkarsintoihin ensi viikon tiistaille teivoon. Tiedän, että tehtävä on kova, jos ei mahdoton, selvittää tietään finaaliin mutta aivan sama! Tämä on sellainen tilaisuus jota ei voi jättää käyttämättä. Meidän oma hevonen klassisen ikäluokkakilpailun karsinnoissa, aivan käsittämätöntä!!! Ja muuten rintaani röyhistän vaikka ori olisi karsintansa viimeinen, pääasia että olemme mukana :) Nyt siis peukut pystyyn että hepo pysyy terveenä tulevan viikon ja päästään koittamaan onneamme parhaiden joukossa :)

Tänään Aladdin kävi köpöttelemässä Sannamarin kanssa mukavan metsähöntsyn ja kaikki oli ollut ok. Tästä jatketaan hyvillä mielin kohti tulevia haasteita :)


8 kommenttia:

  1. Onnittelut myös Pohojammaalta!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin teille hienosti menneestä opetuslähdöstä!!! -Koskas kokeeseen...? :)

      Poista
  2. OnneaonneaONNEA mahdottoman paljon! Hieno hevonen alkaa vissiin päästä jyvälle touhusta? Tai sitten sulla oli takataskussa joku pirteä puskapölly, jonka vihdoin olet raaskinut ottaa käyttöön..? ;)

    VastaaPoista
  3. OnneaonneaONNEA mahdottoman paljon! Hieno hevonen alkaa vissiin päästä jyvälle touhusta? Tai sitten sulla oli takataskussa joku pirteä puskapölly, jonka vihdoin olet raaskinut ottaa käyttöön..? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tuplasti :) Samat oli viimeistelymetodit edelliseenkin starttiin, näyttäisi sopivan oriille ihan hyvin. Mutta on se kyllä itsekin ehkä jotain alkanut hommasta tajuta :)

      Poista
  4. Upea juttu! Onnea! t. milla

    VastaaPoista
  5. Paljon onnea! Tosi hienosti meni! :)

    VastaaPoista