keskiviikko 4. syyskuuta 2013

164.

Odottelen tässä eläinlääkäriä tekemään meidän huutokauppavarsalle vakuutustarkastusta joten nyt on hyvä hetki naputella muutama rivi eilisen tunnelmista ja ajatuksista talteen. Ei vain oikein meinaa löytyä sanoja, mistä aloittaa. No, aloitetaan vaikka tuloksesta.


Ohjelmassa oli siis taas kerran 3-vuotislähtö, tällä kertaa Kriterium-koe Teivossa. Viivalla oli monta hyvää varsaa ammattitreenareilta, oli musclesyankeelaista, loveyoulaista, andoverhallilaista. Ja sitten meidän Simolainen teurastuomion jo puolitoistavuotiaana saanut Lölli. Lölli, jonka kilpailuttamisesta olen saanut kiitettävästi kuittia. "Ei Simb Chaplin ole periyttäjä, vaan täysin turha ori." "Auttamatta vanhentunut emälinja." "Eihän tuo hevonen ole vielä lainkaan kilpailuvalmis." Niin. Niin. No, eihän se Simo vielä ole osoittautunut uudeksi rideksi, mutta eipä Aladdin sitä tiedä. Kuten ei tiedä sitäkään että emälinjansa ei ole uusinta huutoa suoraan jenkeistä. Viimeinen väittämä taas on siltä osin totta, että eihän Aladdin ole tajunnut kilpailemisesta hölkäsen pöläystä, vaikka jakso ja vauhdit siltä on löytynyt jo vaikka kuinka kauan. Mutta mitenkäs sitä kilpailuvalmiutta täällä puskassa sitten voisi kehittää, muutoin kuin ajamalla kilpaa?

Viimeistelyissä menneellä viikolla tein pieniä muutoksia aiempaan. Yksityiskohtiin sen kummemmin pureutumatta, tiesin kyllä jo edellispäivänä että nyt oriiseen oli tullut aivan uudenlaista painetta. Ei meinannut meille tie riittää, ajattelin jo että pellolleko tästä pitää jatkaa kun menohalut olivat aivan valtavat! No, kyllähän ne jarrut lopulta toimivat mutta makeasti hymyilytti kun kävelyttelin poikaa kotiinpäin :) Erittäin hyvillä mielin siis pakkasin eilen hevosen ja tavarat lähtökuntoon, ja kun ystäväni Kemppainen saapui, lähdimme iloisella seurueella kohti Teivoa.

Perille päästyämme aivan ensimmäisiä hoidettavia asioita olivat paperityöt. Tilannehan on nyt nimittäin se, että Aladdin ei ole enää meillä liisattuna. Tässä pääsi tapahtumaan sellainen kummallinen juttu, että ori vaihtoi eilen startin alla omistajaa, ja vastedes käsiohjelmatiedoista saa lukea uusien omistajien olevan Pälli Hanna & Vesa & Laitinen Mikko. Hups vain! Ihmeellinen on elämä! :) Näinollen Mikko sai siis ajaa ensimmäisen kerran omistuksessaan olevalla Löllillä kilpaa :)

Lämmitykseen teimme varustemuutoksia ja olipa ori terävä! Vaikka se oli hetke aiemmin nuokkunut katoksessa turpa maata viistäen, kyllä se oli radalla tulta ja tappuraa! Mennä viiletti kolme rinkiä sellaisella tyylillä että olin pudottaa silmät päästäni. Se tuli radalta poiskin kuin höyryjuna, ihan hirvitti :D Mutta katokseen päästyään vanha kunnon Lölli tuli takaisin, ja taas nuokuttiin silmät puoliummessa niin rentona kuin ketjut antoivat periksi. Ihmeellinen poika, se ei vaan kertakaikkiaan stressiä raveista ota :)

Itse starttiin vaihdoimme taas tarkoituksella eri päävehkeet, ja kohtalaisen mukavalla lopputuloksella. Ori ampui auton takaa liikkeelle omaa vauhtiaan ja otti helposti nelosradalta keulat.

Keulaan!

Takasuoralla Mikko antoi keulat pois suursuosikki Hilde Småbolle, aivan oikea taktiikka. Sen selässä ori reissasikin sitten maaliin saakka.

Viimeiseen kaarteeseen

Sata maaliin

Kakkonen!!!

Voittajahan nyt oli todella hyvä, mutta niin oli kyllä Aladdinkin, ja tekaisi hienon uuden täyden matkan ennätyksen 16,9ake. Aivan mieletöntä, mun 3-vuotias varsani pisteli moisen tuloksen! Olen niin ylpeä että en tiedä miten päin olisin! Mutta vaikka lopputulos oli upea, kyllä meidän hilpeän seurueen iloa himmensi hieman Mikon jälleen saama sakko kielletystä ajotavasta. Kai se sitten on uskottava että amatööri ei saa ajaa parhaasta mahdollisesta sijoituksesta vaan on jätettävä piiska ensi kerralla kokonaan kotiin. Ja opeteltava repimään rumasti suusta ja pöyhimään hännästä, se kun tuntuu olevan täysin sallittua, ainakin ammattilaisille. No, niin tai näin mutta huippusuoritus molemmilta, sekä kuskilta että hevoselta, KIITOS!! <3

Startin jälkeen hevonen palautui nopeasti ja koppiin päästyään hyökkäsi ahneesti heinäpussinsa kimppuun :) Me menimme kahville, ja sillävälin Lölli oli tyhjentänyt koko heinäverkon :D Kotona laittelin sen jalat, heitin takin selkään ja vein tarhaan. Ja siellähän tämä mennä lepatti eestaas putkiaita kolisten, kun odotti niin kovin iltaruokaansa! Hyvä kun sain ruuat kaadettua kuppiin ja otettua ämpärin pois tieltä, niin kova nälkä Löllillä oli :) Eipä paljon tuntunut ottaneen startista itseensä :) Sama jatkui tänä aamuna, kyllä ruoka maittaa, ja oriilla vaikuttaisi olevan kaikki hyvin. Nyt edessä on tiukkaa pähkäilyä jatkon suhteen. Kai se on tunnustettava että tähtäimessä ovat kolmen viikon päässä häämöttävät Kriteriumkarsinnat. Ajaako tässä välissä yksi startti vaiko eikö, se selvinnee lähipäivänä kunhan nyt saadaan omistajien kanssa palaveerattua. Mutta yksi on varmaa: Lölli on Paras!! <3

10 kommenttia:

  1. Onnittelut kakkosesta! Hieno poika Aladdin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Se oli kyllä ihan mielettömän hieno :)

      Poista
  2. Onnea! :) Ei se suku loppusuoralla auta. Kivempi se on pärjätä 'huonompi' sukusella ku todeta ettei tolla huippusukusella teekkään mitään :) Oon ollu vaan silmänräpäyksen mukana näissä ravitouhuissa, mutta tälläkin kokemuksella voi jo sanoa, että tänäpäivänä saa mennä niin pirun lujaa jo nollasarjoissakin, että on totaalista arpapeliä millä pärjää ja millä ei. Voi saada hyvän halvalla tai toisin päin, tai sitte voi käydä niinku meille kävi. Halkeisin onnesta, jos mulla olis joskus yhtä hyvä kuin Aladdin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinhän se menee. Suku ei takaa yhtään mitään, ei myöskään nollat hinnan perässä. Loukkaantumisia tulee niin hyville kuin huonoille, kalliille tai halvoille. Onnekkaita ollaan kun ollaan starttiin saakka päästy, saati hiukan pärjättykin. Siis kiitos, ja parempaa onnea teillekin jatkoon!

      Poista
  3. Aivan mahtavaa! Tuhannesti onnea!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, niin onkin ihan mieletöntä :) Vitsit, en meinaa edes käsittää että Lölli pisteli jo kuuttatoista, villiä :D

      Poista
  4. No niin, saanko mä nyt sanoa, että se silloin Teivossa näytti jo hyvältä ;D Onnea!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sano ny si, näytti näytti :D Kiitos!!!! :D

      Poista
  5. AB oli jäätävä! Hyvä te <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nii olikin, käsittämättömän hyvä :) Kiitoskiitos :)

      Poista