keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

93.

Harkkareissa taas pitkästä aikaa! Otin oikein kamerankin mukaan, mutta koska olimme perinteisesti viime tingassa perillä, sinnehän se jäi, auton hanskalokeroon ravien ajaksi. Nopeasti ori valjaisiin ja samantien lämmitykseen. Eipä kerennyt valjakko montaakymmentä metriä kun jo kuski käänsi ympäri ja halusi siirtää kärryjä eteenpäin. Joo, mä tiedän että Aladdinin kyljet ottaa aisoihin kiinni, mutta ajattelin silti valjastaa vähän kauemmas että takasilla olisi tilaa potkaista kunnolla taaksepäin. Siirrettiin sitten kuitenkin kärryt Aladdinin pyllyyn kiinni ja kuski oli tyytyväinen :) Onhan se taivaan tosi että ori on talven aikana levinnyt ja paisunut kuin pullataikina, ja pakko se on uskoa että kärrykauppa kutsuu. Ei vaan nyt millään olis ollut just nyt saumaa investointiin, kun en halua mitään pilipaliStartteja tai ties mitä muita "laatukärryjä" ostaa, vaan Customit ne olla pitää.

Joka tapauksessa, sinne meni Aladdin ahtaine pikku flexureineen rataa kiertämään. Ja näytti ihan pirteältä :) Vähän oli alkuun toisohjainen mutta vertyi siitä sitten, ja oho, otti ihan jopa pientä palaakin ilman sen suurempaa hätistelyä. Lämmityksen ja startin välin kävelytin lähes kokonaan, sen verran kävin katoksella että laitoin hevoselta kielen kiinni ja omaan päähän kypärän, kiireessä kun oli karvalakki jäänyt päähän sen sijaan. Sitten 1.30-lähtöön olikin aikaa enää muutama minuutti ja kuski tuli nappaamaan multa hevosen. Minä kaivelin orhilta pumpulit pois korvista, "jotta voisin paremmin kuulla sinut", vedin sekin kiinni ja toivotin hyvää matkaa.

Niin se äidin pikku poika siellä taas nätisti volttasi, tällä kertaa kolmosraiteella, ja olishan se taas lähtenyt ihan miljoonaa keulaan jos vaan kuski olis päästänyt. Strategia oli kuitenkin ajaa selkäjuoksu että oppii porukassakin juoksemaan, ja voi sitä pään ravistelua ja niskojen nakkelua kun ei Lölli saanut vapaasti pinkoa menemään! Ajattelinkin että kohta laukkaa kun niin kovin päätään ravistelee, mutta eipä tällä kertaa ollut minkäänlaista meininkiä laukata. Niin sitten Aladdinin juoksupaikaksi tuli kolmas ulkona, ja eipä sieltä tarvinnut mihinkään käännellä kun keula veti tasaisen kiihtyvää tahtia. Väliajat 30,0, 29,0, 27,0 ja 19,0 keulalle, me ei lopetettu ihan niin kovaa vaan kuskin kellon mukaan toinen kierros 24,0, viimeinen 500 21,0. Tyytyväisiä oltiin kaikin tavoin, hevonen ravasi hyvin, toimi hyvin, ja otti vauhtiakin hyvin. Vaikka Vesa sanoikin heti maaliintulon jälkeen, "Eiks se päässy kovempaa?", mutta eihän se urpo tajua että ei 30-sarjassa tartte hevosen lopettaa nollanollaa, varsinkin kun se on vasta muutaman vauhtiharjoituksen juossut sairastelun jälkeen :D Päinvastoin, kuskille kiitos ettei ahdistanut enempää kun se ei todellakaan ollut tänään tarkoitus!

Hiitti oli siis erinomainen ja palveli loistavasti jatkoa, taas sovittiin kuskin kanssa uudet treffit parin viikon kuluttua oleviin harkkareihin. Kenties silloin saadaan jo ajaa kesäradalla??? Tästä hiitistä Aladdin palautui normaalisti, sykkeet tulivat alas nopeasti, eikä nenästäkään ollut valunut mitään ylimääräistä joten hyvillä mielin lähdettiin pisujen ja pesujen jälkeen kotia kohti.

- - - - - -

Kotiin tultua laitoin Aladdinin suoraan tarhaan, jotta saa vapaasti verrytellä maitohappojen rippeet lihaksistaan omaan tahtiin pois. No, ei ollut ori montaa minuuttia ehtinyt tarhassa olla kun kuulin talliin kolinaa ja menin kurkistamaan mitä tarhassa tapahtuu. Siellähän tuo makasi piehtaroituaan, jumissa putkiaitaa vasten, sätki ja riuhtoi ja painui vain syvemälle kiipeliin. Ei kun operaatio Pelastakaa Raviori Aladdin käyntiin ja kiskomaan hevosta pois aidan alta. On se muuten aika painava yksin kiskoa, ei voi muuta sanoa! Joka tapauksessa kun aikani oriin kanssa painin, pääsi se lopulta irti aidasta ja nousi ylös, oikean takasäären nahat putkessa roikkuen. Sisäsääreltä kuoriutui siis mukava suikale ja kai siinä samalla paukkui hankkarit ja repeili ties mitkä loitontajalihakset, en edes uskalla arvailla :( No, ei tuo naarmu nyt onneksi kamalan pahalta näyttänyt ainakaan vielä mutta se riuhtominen ja sen seuraukset, kyllä hirvittää! Huomenna täytyy käydä ajamassa kevyt palauttelulenkki ja kuulostella samalla kuinka vammainen hevonen mulla tämän päivän jäljiltä on.... Nice.

4 kommenttia:

  1. Kyllä nää aina osaa yllättää iloisesti... :( mut hei, ainakin jänteet ja lihakset oli nyt lämpimät, niin suuremmilta revähdyksiltä pitäisi välttyä! Toivotaan, että ei tuu kuin visuaalista haittaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä pointti! :D Vaikuttais et selvittiin säikähdyksellä. Toki ei voi tietää minkälaisia vaurioita kropassa on pintaa syvemmällä, mutta toivotaan ettei minkäänlaisia...

      Poista
  2. Moi! Oothan tulossa c-ajolupakurssille Teivoon? Nyt se meinaa peruuntua, ku on liian vähän osallistujia. Jos et vielä oo ilmoittautunut, ni nyt äkkiä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olinkin jo yhteydessä liittoon. Mun kurssi kaatuu käytännön järjestelyihin. Neljä lasta ja mies vuorotyössä ei ole korttikurssin kannalta kovin toimiva yhdistelmä. Ensi keväänä järjestynee jo helpommin. Mutta mitä kuulin niin saivat vissiin tarvittavan osallistujamäärän kasaan! :)

      Poista