maanantai 22. huhtikuuta 2013

100.

Wau, tässä se tulee, sadas postaus Aladdinin blogiin :)

Ensin reeniraporttia tältä päivältä, kävin heittämässä radanvarsisuoralla yhden noin 1.30-vauhtisen hiitin ja hevonen oli niiiiiiiiin hyvä <3 Ai tätä kesäkenkien onnea ja autuutta! Kyllä Aladdin ravasi niin vapautuneesti ja suorassa ja pirteästi ja mitä kaikkea, olin todella tyytyväinen! Ja ihan ilman takaputseja, eikä kavioissa ollut naarmun naarmua. Hyvä, hyvä. Vähän ori pärskähteli palautushölkässä, mutta siitä vaan, nokka oli kuitenkin talliin tultua kuiva. Ja syke heti valjaat riisuttua enää 42, upeaa :) Mutta laihduttaa sitä kyllä olis vähän pakko, on se niin himolihava että eihän tommonen tankki vaan voi juosta kilpaa, tai ainakaan pysyä ehjänä...

Tämmöinen porukka tuolla reitin varrella on meitä katselemassa, ja Aladdinilla on aina niille kovastipaljon asiaa :
Seitsemän seinähull... eikun siis söpöä ponia, joista kahden edesottamuksia voi seurata tarkemmin täällä! :)

Ja sitten siihen varsinaiseen sadaspostaukseen. Paljon hyviä ehdotuksia tuli, ja valikoin ensimmäiseksi kirjoitukseksi Anonyymin toiveen siitä, miten Aladdin meille vuosi sitten tuli. Tarina alkaa oikeastaan jo vuodesta 2000, kun aloitin työt Nieminen Stablen palveluksessa ja samalla käytävällä passihevosteni kanssa majaili komea ja tulinen ori Mayday Birdland.


Mayday oli siis työkaverini, Sinkkosen Klasun passi, ja Mayday oli kyllä sellainen velikulta että heh :) Esimerkiksi voisi kertoa että Maydayn ruokakupin luukussa oli turvanmentävä aukko, se oli kovertanut sen hampaillaan pikkuhiljaa siihen, ja paukutti sitten luukkuaan onnellisena.  Tarhasta sen kiinniottaminen oli yksi taiteenlaji, väistellä välkkyviä hampaita, ja taluttaessakin sai kyllä olla ihan hereillä. Olihan Mayday kiistaton lahjakkuus, ja ikäluokkalähdöissä se oli jatkuvasti kärkikolmikossa. Harmi vain, että se sattui syntymään samana vuonna sellaisen suuruuden, kuin BWT Magic kanssa. Nyt kun katson senaikaisia tuloksia, niin monta kertaa tulojärjestys oli BWT Magic - Mayday Birdland - Macho Waltter. (Macho oli muuten minun passi, ja todella rakas sellainen <3)

No. Miten tämä kaikki sitten liittyy Aladdiniin? -Siten, että noina vuosina tutustuin mieheen Birdland-hevosten takana, Tapio Pajuojaan. Siltä ajalta mielikuvat olivat, että Tapsa oli aina, siis aina, hyvällä tuulella! Kertakaikkiaan sellainen heppu että jos kaikki olisivat samanlaisia, olisi maailma paljon parempi paikka elää :) -Sekä siten että Mayday oli Aladdinin emän, A'la Birdlandin täysveli. Myös A'la Birdland oli tuohon aikaan Niemisellä, asiallinen kilpatamma ollen parhaimmillaan Villinmiehen Tammakilvan neljäs häviten voittajalle vain kymmenyksen. Suku Aladdinin takana oli siis periaatteessa jo ennestään tuttua ja hyväksihavaittua.

Viime talvena meillä oli kilpailuliisingissä mukava vanha putteruuna Mirvori jonka virittelin sen uran oltua jo lähestulkoon finaalissa, vielä kerran uuteen nousuun. Mukavasti siinä onnistuttiinkin, kuuteen viimeiseen starttiin neljä totosijaa, ennätystä sivuten Vermossa V65-kakkonen kauden kruununa, mutta sitten tuli - niinkuin valitettavan usein raviurheilussa käy - loukkaantuminen. Hankosidevamma päätti vanhan sotaratsun uran lopullisesti ja Mirvori jatkaa kirmailuaan nykyään sateenkaarisillan tuolla puolen. Joka tapauksessa starttihevosen paikka tallissa oli siis tyhjillään, ja kun ei ihmisellä ole järkeä päässä, pitihän sitä alkaa karsinantäytettä heti etsimään. Laitoin nettiin ilmoituksen jossa huhuilin liisinkiin kilpahevosta. No, tarjottiinhan niitä, jos vaikka minkälaisia räpsyjä. Yhdestä oli paperitkin jo allekirjoituksia vaille tehtynä, mutta sitten hevosen omistaja alkoi keksiä kohtalaisen erikoisia omia ehtoja, jolloin minä vihelsin pelin poikki ja jatkoin etsintää muilta tahoilta. 

Muutamaa kaksivuotiasta varsaakin tarjottiin, joistakin olin vähän kiinnostunutkin, mutta ehtivät sitten mennä vähän ohi suun joten päätin kilauttaa kaverille, siis Tapsalle, ja kysäistä olisiko tälle jäänyt jotain ylimääräistä hevosta nurkkiin lojumaan, joka joutaisi meille liisinkiin. No, eipä ollut valmista starttihevosta, mutta kuuulemma yksi muotopuoli varsa joka oli vähän viallisena jäänyt myymättä ja oli nyt treenissä Pilvenmäellä. Sitä sopisi kuulemma käydä koeajamassa, ja eipä meitä ennenkään ole paljoa tarvinnut yllyttää, kun olin jo sopinut koeajopäivän kalenteriin.

On kyllä tunnustettava, että ensivaikutelma ei mitenkään säväyttänyt. Romuluinen, h*lvetin karvainen, rumppamahainen, pattipolvinen vetelä orivarsa. Tämäkö nyt sitten olisi se meidän tulevaisuuden kultakaivos, ööööööh? No, silmät kiinni, varsa valjaisiin ja menoksi. Hölkkätreenissä oli kuulemma talven ollut, hiittiä ei oltu ennen ajettu. Siinä sitten ajaa huruutettiin rataa ympäri, ja niin vaan koipeliini karvaturri otti vauhtiakin sen verran että uskottava se oli, kyllähän siinä juoksijan vikaa taisi olla jo silloin. Heppa takaisin talliin ja lupasin ilmoitella lähiaikoina mitä tehdään. Autoon päästyäni totesin Vesalle, jaahas, soitetaanpa Tapsalle että sillä on yksi elätettävä vähemmän :) ja niin sitten tehtiinkin, joku Aladdinissa oli vain ollut sellaista, varmaankin se ravin letkeys, menemisen helppous, että eihän sitä voinut ottamattakaan jättää :)

Ja tässä sitä nyt ollaan, monivaiheinen vuosi takana, ja huikeat vuodet vielä edessä :D Ei voi muuta kuin kiittää Tapsaa luottamuksesta että antoi oriinsa meille liisinkiin, yritetään olla luottamuksen arvoisia ja niittää roppakaupalla mainetta ja kunniaa (ja kasvattajarahoja) Birdland-Teamille!

Aladdin 2.4.2012

Mitä on tapahtunut?? Kiltistä pikkupojasta on muuttunut tapiiri!! 31.3.2013

Ja muuten, eilen oli Aladdinin virallinen syntymäpäivä, PAALJON OOONNEEAAA VAAAN!

12 kommenttia:

  1. Ite treenasin joskus sellasta hevosta kun Pater Birdland! Tuntuu, että pelkkä Birdland liite tekee hevosesta juoksijan ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on ihan sama tunne, siinä yksi syy kans miksi Aladdin meille tuli ;)

      Poista
  2. Onnea Aladdinille täältäkin! :)

    VastaaPoista
  3. Voi tuo Mayday oli mun suosikki, se oli sitä aikaa kun vielä seurasin raveja! ;) Se oli niiiin hieno minusta. :) Ja Mätsikistä en tykänny sitten yhtään...

    Onnea synttärisankaritapiirille! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mayday olikin hieno, mutta mun Macho oli vielä hienompi... ;) Yksi suosikkipassini kautta aikojen <3

      -Tapiiri kiittää :D

      Poista
  4. Onnee onnee! Ja kiitos, oli kiva kuulla tämä tarina Aladdinista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja kiitos, lisää tulossa lähiaikoina, ajattelin toteuttaa kaikki toiveet joita edelliseen postaukseen tuli.

      Poista
  5. Kiitos! 100. blogi oli odottamisen arvoinen.

    Ja Onnea Aladdinille ja yhteiselle matkallenne ! ;)

    VastaaPoista
  6. Onnittelut Aladdinille! Ja ihana kuva meitin ponskeista :D Voin kuvitella, että niilläkin on paljon asiaa Aladdinille.. Nuorisolla ainakin..?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kyllä siellä jotkut sille aina vastailee :D

      Poista