tiistai 1. lokakuuta 2013

176.

Melkein viikon blogihiljaisuus Stop Nyt!

Rankan kriteriumkarsinnan ja sitä seuranneen köhimisen päälle Aladdin sai vetää vähän reilummin henkeä. Se oli neljä päivää kokonaan ajamatta ja nyt sitä on sen jälkeen liikutettu pari kertaa. Kerran ajelin hölkkää ja tänään kimppakaveri Mikko kävi ajamassa sillä muutamia nättejä vetoja. Hevosella vaikuttaisi olevan kaikki paremmin kuin hyvin, se on vireä, letkeä, suora, kaikinpuolin terveen tuntuinen. Ja yhtäkään yskähdystä ei ole viime tiistain jälkeen kuulunut, aivan henkimaailman hommia tämä!?

 Nyt sitten mietittiin ja ihmeteltiin mitä tehdä oriin kanssa. Jos sen jo nyt jättää talvitauolle ja ajattelisi tulevansa vasta keväällä starttiin, kyllä puoli vuotta tuntuu vähän turhan pitkälle ajalle vain treenailla kotosalla. Tultiin (ilmeisesti?? :D ) siihen tulokseen että ajetaan sillointällöin kilpaa lumikeleille saakka. Väkisinhän pakkaset jossain vaiheessa ennen lumen tuloa tekevät teistä betonia, ja silloin hevonen joutuisi käytännössä ne viikot vain seisomaan ja kävelemään joten ajetaan kilpaa jos terveyttä riittää ja hevonen vain tuntuu hyvältä.

Aladdin & Mikko tänään

Tällä viikolla on tapahtunut ja tapahtuu kaikenlaista mukavaa. Tänään minulla täällä pari kuukautta viriteltävänä ollut Majatalon Heppu juoksi hyväksytyn opetuslähdön Teivossa aikaan 57,1. En minä kyllä ihan täysin noiden puttehevoisten sielunelämään pääse sisälle varmaan koskaan, nytkin tuo ruuna oli kuin kävelyllä käynyt radalta pois tullessaan vaikka Mikko-parka joutui sitä lähes koko matkan pyytelemään. 40-vauhditkin kun ovat tälle jo aivan leikintekoa ja nyt meni hädintuskin alta kahta minuuttia :D No, pääasia että läpi meni ja eiköhän tämäkin varsa hoksaa jossain vaiheessa homman ja ala ottaa juoksemista vähän enemmän tosissaan :) Nyt Heppu tätä kirjoittaessani jo syö iltaruokiaan Hankasalmella omassa karsinassaan.

Ja torstaina sitten onkin edessä jo toiset ravit tälle viikolle. Meidän Hullu-Keke, Ceasar Boko, tulee starttiin ensimmäisen kerran lähes kahdeksaan kuukauteen. Sillähän oli meille tullessaan vakavia terveysongelmia joita hoidettiin, se vietti useamman kuukauden täyttä sairaslomaa, ja nyt sitä on kesä ja syksy intensiivisesti treenattu. Otteet harjoituksissa alkavat olla sitä luokkaa että ensimmäistä starttia meiltä käsin oli aika paha enää millään verukkeilla lykätäkään. Oikein Isoa Kovaa en sillä ole kuitenkaan ajanut, ja muutenkin hevonen on näin pitkältä tauolta itsellenikin oikeastaan täysin arvoitus, miten se tositilanteessa menee ja käyttäytyy. Mutta jostain on aloitettava, tehdään se siis tänä torstaina Lahdessa. Lähtöpaikka on ikävä, 15 hevosen ryhmälähdössä rata 8, toivotaan että juoksunkulku edes vähän suosisi eikä hevonen joutuisi liian koville heti ensimmäiseen starttiin. Ehjää, hyvää suoritusta josta sekä hevoselle että ihmisille jää hyvä mieli, lähdetään ensisijaisesti hakemaan, mahdollinen menestys tulisi sitten aivan lisäbonuksena. Jännittävää, niin jännittävää!!! :)

3 kommenttia:

  1. Hyvähyvä, startteja oriille!! Ja hurjasti onnea Keken kilpauralle :)

    VastaaPoista
  2. Hyvähyvä, startteja oriille!! Ja hurjasti onnea Keken kilpauralle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoskiitos, huomenna se uran avaus meiltäkäsin sit olis edessä, iiiiiiks :)

      Poista