tiistai 29. lokakuuta 2013

183.

Kyllä tämä meidän hevostouhu alkaa kieltämättä olla jo ihan farssia mutta periksi ei anneta!

Eilen juostiin siis kilpaa Killerillä. Lähtö näytti omaan silmääni etukäteen varsin sopivalta, ja ihan tosissani uskoinkin taas kerran menestykseen. Olin itseasiassa siitä niin varma, että minua ei etukäteen oikeastaan edes jännittänyt. Olinhan edellisyönä herännyt unestani etsien puhelintani ja katsoakseni, eikö kukaan muka onnittele vaikka Aladdin on juuri voittanut? :D Näin siis unessa oriin voittavan Jyväskylän startin korviaan pyöritellen... ihan niin ei kuitenkaan käynyt.

Sellainen ihme on kyllä tapahtunut että Lölli on herännyt starttailun myötä ikiunestaan ja lämmityksessäkin Mikon tehtäväksi jäi ainoastaan koittaa pitää hevonen rauhallisena, mitään terävämpiä pätkiä ei ottanut lainkaan. Hyvällä tyylillä ori mennä hutkutteli, ei mitään moitittavaa lämmityksen osalta. Katoksilla alettiin Mikon kanssa viritellä Löllille varsinaista starttivarustusta ylle, ja päädyttiin sitten pakon sanelemana suunnitelmallisesti puolilappuihin. No, oikeasti tarkoitus oli laittaa murphylappu sisäpuolelle mutta vaikka meillä niitä oli mukana kaksin kappalein, eräs pienoinen käytännön ongelma esti lappua päävehkeisiin kuitenkaan asentamasta.

Kyseessähän oli volttilähtö ja ori starttasi 20m takamatkalta, nelosradalta. Lähtö tapahtui ja mitä teki Aladdin? Kävi kuumana, otti jäätävät ritolat ja laukkasi heti voltista valtoimenaan. Tällä kertaa meillä oli onni myötä - lähtö palautettiin ja ori sai toisen mahdollisuuden :) Olin kyllä sataprosenttisen varma että ei mitään mahdollisuuksia päästä ravilla matkaan, mutta niin vain toisella yrityksellä Mikko taituroi Aladdinin ravilla matkaan! Jo etukäteen oli tiedossa että vaihtoehdot ovat vähissä, joko kaasuttaa eteenpäin tai pakittaa hännille. No, eteenpäinhän Mikko oriilla pitkin kolmatta rataa laski, ihan oikea valinta tässä kohtaa.

Vasta takasuoran lopussa ori pääsi pudottamaan kuolemanpaikalle. Siinä vaiheessa ongelmat alkoivat kasaantua, tapansa mukaisesti se alkoi painaa sisäänpäin, ja paras vauhti alkoi hukkua siihen kun Mikko joutui vetämään koko ajan oikeasta ohjasta pitääkseen oman ratansa. Viimeiselle kierrokselle lähdettäessä keulassa juoksevan ykkössuosikin taakse tuli tilaa, ja koska Aladdin juoksee sisäradalla täysin suorassa, Mikko pudotti oriin sinne. Niin jatkettiin aina loppukaarteeseen saakka, jossa pienen hetken ajan olisi ollut aikaa kääntää Aladdin taas toiselle. Ja niinhän olisi pitänyt tehdäkin, jos kyseessä olisi joku vähän teräväliikkeisempi peli kuin meidän Lölli. Tiedän omasta kokemuksesta että kaarteessa sen nostaminen sisältä ulos ottaa enemmän kuin pari sekuntia, pää kyllä kääntyy kun ohjasta vetää mutta Lölli senkun jyskyttää lapa edellä eteenpäin. Niinpä Mikko tyytyi paikkaan johtavan takana, ja hetkeä myöhemmin olikin umpipussissa kun keulahevonen nakkasi saappaat naulaan ja taipui pahoin. Eipä siinä voinut muuta kuin katsoa muiden lappavan porukalla ohi... Tilaa tuli vasta loppusuoran puolivälissä jolloin ori puristikin viimeisille rahoille, sijalle 8, taas kerran.....

Radalta Lölli tuli niinkuin olisi pikku hölkkälenkin kipaissut. Kyllähän se kolmas kasisija peräkkäin sillä hetkellä kieltämättä vähän kirpaisi, kun tiesi että rahkeita paljon parempaan olisi tälläkin kerralla ollut. Hevoseen en kuitenkaan ollut missään nimessä pettynyt, enkä kyllä kuskiinkaan (vaikka puhelimeeni eräätkin "Kuski vaihtoon"-kommentit lähdön jälkeen sain), kun tiedän tasan tarkkaan hevoseni heikkoudet ja mitä pitää sillä ajaessa ottaa huomioon.

Kyllä meillä loppukauden suunnitelmatkin ovat nyt vihdoin muotoutuneet täysin selville. Aladdin jatkoi eilenillalla Mikon mukana takaisin Hankasalmelle. Edessä on vielä startti tai korkeintaan kaksi, ja ensimmäinen niistä on heti ensi maanantaina Seinäjoella, Kasvattajakruunu-välierissä. Aladdin starttaa siis lähdössä kaksi, numerolla kolme, kuskina jatkaa luonnollisesti Mikko. Ja se toinen starttihan on tietenkin, ei enempää eikä vähempää kuin Kasvattajakruunufinaali, edelleen tällä omistajaporukalla siis uskonto kymppi, matikka neljä  ;D

3 kommenttia:

  1. Pitääpä kattoa, jos ehtis kameran kanssa radan varteen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ikinä selvinny töistä Sjoelle asti, mutta Kirsiltä kannattaa kysyä http://kuvitellen.kuvat.fi/kuvat/ :)

      Poista