tiistai 13. elokuuta 2013

152.

On tämä ravitouhu kyllä hölmöläisten hommaa. Sitä ajaa kaikki rahansa noihin nelijalkaisiin, käyttää kaiken vapaa-aikansa niiden hyvinvoinnin eteen, menettää mielenterveytensä vastoinkäymisten kohdatessa. Pientä onnistumisen hetkeä seuraa aina takuuvarma notkahdus. Vesa ehdottikin eilisen jälkimainingeissa että Aladdinin blogin nimeksi pitäisi muuttaa "Tuhat ja Yksi Epäonnistumista". Niinpä. Aikamoisia epätoivon tunteita oli pinnassa tuoreimman startin jälkeen. Sitä tarkasteli äärimmäisen kriittisesti omaa osaamistaan, hevosenlukutaitoa, hevosen kilpailuvalmiutta. Mietti, pohti, pyöritteli. Vatvoi ja kelasi.

Aladdinilla vaikutti kaikki olevan tänä aamuna hyvin. Ei kuumetta, ei räkää, ei yskää. Harmaita hiuksia aiheuttanut jalkakin sula ja viileä. Palautteluratsastuksella, jonka kaverini kävi oriin kanssa köpöttelemässä, hevonen oli kyllä ollut todella verkkainen. Mutta niinhän se on useimmiten, siitä on hankala päätellä onko kaikki kunnossa vaiko eikö. Huomisen olkoon vapaalla, ja kun keskiviikkona aamupäivällä menemme toisen hevosen kanssa klinikalle, ottanen Aladdinin mukaan ajelulle ja otatan siitä veret jos niiden tulokset kertoisivat meille edes jotain.

Miettinyt olen todella paljon Aladdinin kilpailuvalmiutta. Se on tosiasia että ori alisuorittaa starteissa jatkuvasti. Sen treeniotteet ovat aivan jäätäviä, ja jokainen sillä muualla kuin kilpaa ajanut on sitä mieltä että hevosessa on luokkaa ihan muualle kuin paikallisravitasolle. Tämänhetkisten tulosten valossahan asiaa on vaikea todistella mutta en vain ole vielä keksinyt miten saada Aladdin tekemään sellaisia esityksiä raveissa kuin mihin sen kapasiteetti tällä hetkellä riittäisi. Sen ei todellakaan pitäisi noissa vauhdeissa väsyä, mielestäni sen pitäisi tällä hetkellä pystyä helposti ainakin 17-tuloksiin. En ole vielä koskaan saanut sitä ajettua treeneissä oikeasti väsyneeksi (treenilenkit olivat talvella Todella Kovia) enkä usko että se oli suoranaisesti väsynyt eilenkään, niin nopeasti se startista palautui.

Apuvalmentaja Laitisen kanssa psyykkasin lähtöä jälkikäteen ja no, lähdöthän on aina todella helppo ajaa radan (tai TotoTV:n) äärestä mutta Mikko oli sitä mieltä että Aladdinille pääsi iskemään taas Löllivaihde, jonka jälkeen sitä on todella vaikea saada enää kiristämään tahtia. Se on vähän sellaista koko matkan ajettavaa ja käskettävää mallia, ja jos se on saanut olla ennen starttia turhan helpolla niinkuin nyt, se todellakin pitäisi pitää hereillä alusta loppuun. Niin tai näin, myös Forssan juoksuselostukset näkivät jotain hyvääkin oriin esityksessä koska he kirjoittivat näin: "ALADDIN BIRDLAND: Jäi ensimmäisen kaarteen jälkeen 2. radalle ilman selkää. Taipui jo kierroksen jälkeen, muttei koskaan heittänyt täysin pyyhettä kehään. OK" Videokirjastosta lähdön pari kertaa katsottuani, olisin itsekin melkeinpä sitä mieltä että aktiivisemmalla ajolla sijoitus olisi voinut olla ainakin pari pykälää parempi. Toki rahoitta silloinkin oltaisiin jääty, mutta olisipahan edes paperilla näyttänyt vähän paremmalta. Sen kyllä myönnän että parhaimmillaan Aladdin ei missään tapauksessa ollut.

Mitäs nyt sitten? No, katsotaan nuo verikokeet ensin ja mietitään sen jälkeen miten jatketaan. Jos mitään virukseen tms. viittaavaa ei löydy ja hevonen alkaa tuntua normaalin hyvältä, kyllä me varmaan taas joku startti loppukuusta jostain päin Suomea etsitään. Uhkasin kyllä jo että lähetän pojan takaisin Hankasalmelle, jospa mä vain olen sille kertakaikkiaan liian kiltti niin ei sekään sitten viitsi tehdä radalla täyttä totta. Mikko ainakin raaskii pöllyttää sitä viimeistelyissä tarpeeksi :)


8 kommenttia:

  1. Ny ei piä olla mieli maassa! ;-)

    Komea oripoju ja 3-vuotiaana radoilla. Tähän ei monikaan pysty.

    Luulempa vaan ettei Aladdin viä vaan oo tajunnu täysin ravurin tehtäväänsä. Keskittyminen karkaa ja voitontahto antaa odottaa...

    Leuka pystyyn ja kohti uusia haasteita! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tosi kivasta kommentista, kuka lienetkin :) Tottahan se on, ja sitä olen koittanut itselleni toitottaa, että vain noin puolet tai vähän allekin pääsee edes starttiin 3-vuotiaana. Saati lopettelee 12-kyytejä. Ei ihan nolo varsa, vielä kun se itsekin tajuaisi miten paljon parempi kuin muut se on!! :D

      Poista
  2. Minusta luettelit edellisessä postauksessa monta syytä siihen, miksi eilen ei natsannut täysillä. Terveystilanne tsekkiin, treeniä ja sitten uuteen starttiin.
    Tsemppiä!

    t. milla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ja juu, olipa tuossa taas kerran muutamakin todellinen syy miksi tökki. Onhan niitäkin hevosia joiden kanssa on ihan sama mitä tekee ja miten valmistelee, ja pärjäävät silti. Me ei mitä ilmeisimmin kuuluta Löllin kans siihen kategoriaan.

      Poista
  3. Voi kuule! Älä masennu! Meidän 5v. "varsa" ei ole vieläkään saanut kilpauraansa edes alkuun.. Aina kun tuntuu onnistuvan niin johan taas menee joku -tuiksi niin sanoakseni ;) Mutta, sellaista se on tämä ravimurheilu.. leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä! Periksi ei anneta ennenkuin sydänkäyrä on suora! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo tää on kyllä niin usein nimenomaan ravimurheilua. Päässä pitää vikaa olla että itseään näin kiduttaa, mutta ne onnistumisen hetket, niiden takia sitä kestää melkein mitä tahansa!! :) Tsemppiä teidänkin "varsalle", eiköhän sekin starttiin pääse, ennemmin tai myöhemmin :D

      Poista
  4. Kassu alkoi juoksemaan kun muutti asumaan ulos. Joku pieni säätö saattaa aina vaikuttaa ihan hirveästi. Tiedä sitten oliko se allerginen talli-ilmalle, kyllä siellä loput pollet on hyvin voineet.... Vai mikä lienee...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No Aladdinkin on ollut koko kesän yötäpäivää ulkona, korkeintaan huilannut sisällä muutaman tunnin ennen starttia. Henkimaailman hommia, sanon minä :)

      Poista