torstai 16. toukokuuta 2013

110.

Niin taas ollaan yksiä harjoitusraveja kokeneempia. Aladdin on kyllä ihana, vaikka se kotona on olevinaan hurja ori, on se rataympäristössä viimeisen päälle fiksu kaveri. Perillä oltiin tällä kertaa melkein suunnitellussa aikataulussa, vaikka Forssan keskusta tarjosikin taas vähän extremematkailua katuremontillaan. Sain valjastaa hevosen kaikessa rauhassa, ja olinpa muistanut ottaa kaikki varusteetkin mukaan!

Ajattelin hölkkyyttää oritta itse vähän suoralla, niin on sitten esilämmitetty polle kuskille annettavaksi. En kylläkään sitten muistanut sanoa Lindroosille ajaneeni jo tovin, kun vein hevosen radalle. No, kylläpä saikin Lölli lämmityskilometrejä! Muutama kierros hölkkää ja 45-vauhtinen 2000m hiitti pohjalle, jonka jälkeen hetkeksi katokselle huilaamaan. Ei siinä mitään, jos olis ollut joku hitaampi sarja, mutta olin ilmoittanut tällä kertaa 25-vauhtiseen lähtöön ja ehkäpä vähän vähempikin lämmitys olisi riittänyt kuin mitä orhi tälläkertaa sai.... :D

Lämmityksessä hevonen oli kuulemma tuntunut todella hyvältä, terveeltä ja letkeältä, kaikin puolin paremmalta kuin edelliskerralla huhtikuun alussa. Suurin syy varmaan kesäkenkään siirtymisessä, luulisin. No, startin aika koitti ja kuski kipaisi hakemaan Aladdinin katokselta. Sanoin että olen ihan tyytyväinen vaikkei heppa pysyisikään mukana 12-lopetuksessa. No hehe, ei kai nyt kukaan niin kovaa kaahaa, ennakoi kuski. Miten sen nyt ottaa, nimittäin pää märkänä-kilvanajoksihan lähtö sitten meni....

Aladdin lähti hyvin liikkeelle kolmosradalta, mutta luovi samantien sisäradalle jonoon kolmanneksi tai neljänneksi, en muista enää tarkkaan :D Hevosia oli mukana siis kymmenen, ihan oikean ravilähdön tunnelmaa sen puolesta. Siellä samoissa asemissa heppa pinkoi koko matkan, ensimmäinen kierros oli 24 ja toinen 22, kokonaisajaksi tuli sille siis 22,9. Keulahevoset (vanhoja kilpureita, "voittaja" oli 13-aikainen 55 000e tienannut...) lopettivat viimeiset 500m 11,0-vauhtia, ei järjen häivääkään taas kerran harjoitusravien ideaa ajatellen. Aladdin piti mukavasti oman vauhtinsa mutta mitään terävää rytminvaihdosta viimeisellä puolikkaalla ei vielä irronnut, ei todellakaan pysynyt mukana moisessa revityksessä, eikä kuski liioin sellaista pyytänytkään, kiitos siitä! Esitys oli kaikinpuolin tasapainoinen ja hyvä ja antoi paljon informaatiota siitä missä mennään. Starttiin ei tämän suorituksen perusteella ole vielä asiaa, vauhdit kun oikeissa raveissa täytyy olla ainakin 5sek kovemmat, jos mielii vähänkään pärjätä. Joka tapauksessa olen älyttömän tyytyväinen siihen että kolmevuotiaani menee tähän aikaan keväästä näitä vauhteja!

Tulevat viikotkin suunnittelin jo suurinpiirtein jos hevonen pysyy terveenä. Ohjelmassa on rauhallisia vetoja ja pitkiä, rauhallisia tupla- ja triplahiittejä. nyt kuitenkin ajettiin parin viikon välein aiempaa huomattavasti kovempivauhtisemmat hiitit joten elimistö saakoon rauhassa palautua niistä. Jollain konstilla Aladdinista olisi myös saatava muutama kilo pois, se kun on ihan melkoisen riskissä kunnossa, turhaa rasitusta jaloille. Se vain on helpommin sanottu kuin tehty, kun ei ruuan määrä nytkään ole mikään päätähuimaava hevosen kokoon ja rasitukseen nähden. Tosin "kesällähän on kyllä tapana kuivata", joten josko se toteutuisi Aladdininkin kohdalla ilman sen enempiä kikkailuja... ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti