maanantai 18. maaliskuuta 2013

87.

Tukossa.

Siinä sana joka kuvaa ehkä parhaiten nykyhetkeä. Aladdin on kropaltaan kuin vappupallo, enkä kertakaikkiaan saa sitä nyt hikoilemaan. Elektrolyyttejä olen upottanut siihen enemmän kuin laki sallii, ja hyvin se juokin, mutta ei vaan hikoa ei. Tänään ajoin oikein sellaisen hiki-hikilenkin, jolla olis luullut hikoilevan korvanpäästä hännäntyveen vähän kovempikuntoisenkin pollen, 20km pääasiassa reipasta hölkkää, toki alkuverryttely- ja loppupalautteluineen, mäkisessä maastossa jossa noin puolet matkasta jo jonkin aikaa auraamatta ollutta taivalta, mutta kun ei hikoa niin ei hikoa. Korvat tötteröllä porskutti ja nopeasti palautui, mutta ainoa mikä hikosi oli vähän pää, ja vähän kaula. Selkä ja takaosa rutikuivat. Takasten välikin täysin vaahdoton. Melkein kotipihan kohdalla lenkin lopussa vastaan tuli naapurin putteori, ja kateellisena katselin hiestä märkää, sakkaista hevosta :/

Mikä oikein siis kiikastaa??? Olen kolunnut tämän illan nettiä, ja taidankin jo tietää syyn. Uusi heinä, tarkemminottaen säilöheinä jota otin pihaan koeluontoisesti kolme pyöröpaalia. Analyysiä niistä en ole teettänyt mutta joku siinä nyt selvästi Aladdinia kiusaa. Päätinkin siis, että syökööt pihattovarsat jäljelläolevan viimeisen paalin, enkä ota sitä sitten enää lisää, Lölli siitä nyt ei saa enää korttakaan. Onhan se ollut sairaslomalainenkin joo, mutta on se kyllä imuroinut säilöä sisuksiinsa sellaista överitahtia että on paisunut kuin pullataikina, hyvä kun aisoihin mahtuu. (Muut hevoset näyttävät hyvältä mutta ne eivät olekaan tuollaisia pohjattomia, ahneita syöppöjä.) Siis ei muuta kuin paluu pelkkään (säännösteltyyn) kuivaheinäruokintaan ja reilusti liikettä, eiköhän ala taas ori muotoutua enemmän kilpa- kuin siitoshevosen näköiseksi :)

PS. On mulla vaan fiksu hevonen. Ekan kerran elämässäni onnistuin kippaamaan kärryt hölkkävauhdissa kyljelleen ajettuani toisen pyörän huolimattomasti jäätyneen lumipenkan päälle (joka näytti pehmeältä mutta olikin kivikova) ja sitten huomasinkin olevani jo maassa. Mitä teki Aladdin? No pysähtyi tietysti niille jalansijoilleen ja odotti kun keräsin luuni, nostin kärryt pystyyn ja kapusin takaisin kyytiin. Ja taas matka jatkui :)

2 kommenttia:

  1. Luin jostain juuri, että pakkanen ja kuivailma myös aiheuttaa sitä, että hiki haihtuu jo suoraan iholta. Emmi ei ole eläessään hikoillut itseään vaahtoon, saisin paskahalvauksen, jos niin kävisi yhtäkkiä. Tosin muutama tuttu hevonen taas nimenomaan hikoaa ja vaahtoaa jo pienestä (vaikka suorittaa hyvin)...kai tuo aineenvaihdunta on niin hevoskohtaista. Eipä Emmillä silti ole lihasarvoissa ollut sanomista ja on aina palautunut hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo tokihan kylmät ilmatkin vaikuttavat ettei hikoilu ole samanlaista mutta tämän hepan kohdalla kyllä oikeasti joku on pielessä jos ei hiki lennä. Nää on niin yksilöitä :)

      Poista