perjantai 15. maaliskuuta 2013

86.

Ensin ne hyvät uutiset.

Aladdin ravaa paremmin kuin ikinä, vaikka eipä se totaalisen huonosti ole ravannut koskaan. 

Sitten ne toiset.

Pieniä ongelmia meillä on, joku on pielessä. Tänään ajoin muutaman viikon hiittitauon jälkeen ensimmäistä kertaa junaradan varressa 2000m & 1600m hiitit, ensimmäisen 1.43 ja toisen 1.36. Hevonen oli ensimmäiseen hiittiin oikein hyvä ja pörheä, ja toiseen hiittiinkin lähti halukkaasti mutta vajaan kilometrin jälkeen alkoi jarrutella eikä tuntunut enää samanlaiselta käteen. Ravi oli hyvää, ei siinä mitään. Samoin muutaman kilometrin palautushölkät hölkkäili ihan pirteän letkeästi, ja kotitalliin tultua oli kuin olisi ollut ajamaton. Sananmukaisesti - se ei ollut hionnut oikeastaan ollenkaan, silojen kohdalta sentään vähän höyrysi. Ok - ymmärrettävää että hevonen on tukkoinen tauon jäljiltä, lihavakin se on kuin mikäkin syöttöporsas, mutta sitten toinen juttu. 

Tämä meidän hiittitaukohan on johtunut lievistä hengitystieoireista jotka eivät näköjään ota talttuakseen. 

Täytyy miettiä ajan kanssa miten oikein etenen, mulla on nyt sellainen olo että ei kai tässä auta muu kuin varata aika klinikalle tähystykseen, ajan ensin Teivossa hiitintapaisen ja suhautan siitä suorilta klinikalle, katsotaan mitä sieltä hengitysteistä oikein löytyy. Ajossa tapahtuvaan tähystykseen mulla ei todellakaan ole nyt varaa, se kustantaa n. 750e, joten täytyy tyytyä tähän toiseen, köyhänmiehen vaihtoehtoon joka kertoisi edes vähän mitä siellä rööreissä rasituksen aikana oikein on tapahtunut. Muhiiko joku perhanan virus vaan sitkeästi hevosessa, vai voisiko Aladdinilla olla jonkinlaista yliherkkyyttä johonkin, kuivikkeena käytettyyn olkeen vai mitä. Äh, en mä tiedä, en todellakaan tiedä. Tai sitten mä vain ajelen jonkun aikaa nätisti hissukseen kotona, ja odotan muutosta parempaan. Äh. On tää nyt taas. Tämmöstä.

2 kommenttia:

  1. Hei ei kannata mennä hiitin jälkeen tähystykseen, koska meille ell. sanoi siellä viimeksi, että kurkunpää on aina punottava ja turpea hiitin jälkeen myös normaalitilanteessa - siis eroa ei näy niin selvästi. Kannattaa ehkä mennä ensin tähystykseen ja sitten vasta hiitille, jos saa puhtaat paperit. Tosin näkyyhän se rään määrä ja limakalvojen alempi verestävyys myös hiitinjälkeen, vaikka kurkunpäästä vaikeampi sanoa. Ehkä se on tämä kevät ja auringopaiste, joka saa hevoset miettimään enemmän lisääntymistä kuin juoksemista...ainakin Emmillä on nyt kiimat alkaneet ja aika paljon hevonen on muuttunut ajaa :/ Koita ajaa porukassa, jos vaikka syttyisi sillain paremmin. Ota näistä selvää...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, siis se verevyys on just se meidän ongelma...... No, niin tai näin mutta tänään kaikki vaikutti taas olevan ihan ok. Ehkä mä nyt vaan ajelen normilenkkiä (tänään tuli jo vähän hikikin taas pintaan) ja rauhallista hiittiä tuolla suoralla. Jos ei oleellisesti mene huonommaksi, siis.

      Poista