torstai 7. helmikuuta 2013

76.

Eko-Hepo. Tai Hepo-Hepo, kuten 2,5v tyttäremme sanoo, oli meillä suuntana tänään aamusella. Olin suunnitellut lähdön kotipihasta tasan yhdeksältä. No, tunnetusti ne aikataulut eivät koskaan pidä ja niin tänäkin aamuna meillä oli kaikenlaista pikkuhäsmäkkää kouluunlähtijöiden kanssa sen verran, että taas kerran myöhästyimme kymmenen minuuttia heti alkuunsa. Onneksi olin sentään tankannut auton jo aiemmin, yleensä sekin on enemmän sääntö kuin poikkeus että pirssin bensa- naftavalo palaa punaisena kun rattiin hyppää. Kurvasimme moottoritielle kohti Tamperetta ja yyyyyh mikä ällöttävä kurakeli olikaan, tuulilasia sai olla pesemässä alituiseen kun ohiajavat ja nenän eteen kurvaavat autot roiskuttivat suolaloskasotkua parhaan kykynsä mukaan. 

Luonnollisesti silloin kun on kiire, sitä koittaa keksiä nopeimman mahdollisen reitin määränpäähänsä. Meillä se tarkoittaa aina ohitustietä, ja tällä kertaa valitsimme Lamminpään kautta kulkevan pienemmän tien Vaasantien sijaan. No, Murphyn laki nyt vain on kohtalomme, ja niin sitä köröteltiin vajaata neljääkymppiä koko matka Teivoon saakka mopoauton perässä. Perhanan kapineet kun ei niistä pääse edes ohi samallalailla kuin tavallisista mopoista, todellisia tientukkoja :( Okei, ei me nyt siinä missattu kuin pari minuuttia lisää mutta kiireessä ne minuutitkin tuntuvat vilisevän silmissä. Perille jokatapauksessa päästiin, ja ei hätää, jouduttiin jopa odottelemaan muutama minuutti omaa vuoroamme, hyvä niin.

Vein Löllin sisään Hepo-Hepoon ja riisuin matkustustamineet pollelta pois. Kun oriin vuoro kävellä matolle tuli, se oli aivan innoissaan! Selvästi muisti mikä on homman juju, ja kun oli porhaltanut sisään laitteeseen, alkoi mahdoton kuopiminen, mikä on kun lattia ei liiku?!?? Löllin ilme oli niin ihana kun se koitti kovasti saada itse homman pyörimään, ja ai sitä iloa kun matto sitten nytkähtikin liikkeelle. Täydestä kävelyvauhdista pystyy kuopimaan maata, Lölli näytti meille ihan itse :D Ja wuhuu kun vettä alkoi virrata lattialle, ai elämä sitä loiskuttelua ja roiskuttelua kun ori iski jalkaa ja kuopi ja poukkoili, ja tämä kaikki siis naama riemusta loistaen kuin pikkupojilla, kyllä meitä ihmisiä vähänpaljon nauratti!!! :D No, siinä kahlasi ori taas lopulta kintereeseen saakka nostetussa vedessä sen parikymmentä minuuttia, ja kyllä takaosan liike oli heti alusta saakka aivan erinäköistä kuin ensimmäisellä kerralla. Olen jo näiden parin käyttökerran jälkeen aika vakuuttunut vesikävelymaton tehosta.

Kun kahluu oli ohi ja peruutin oriin pois koneesta, se halusi hangata päätään sääreensä. No toki löysäsin narua, hangatkoon jos kerran kutittaa! Samantien Lölli olikin jo polvillaan ja menossa piehtaroimaan keskelle käytävää!! Ai että on siinä hassu hevonen :D Pyysin toki pojun samantien ylös, ja talutin infrapunasaunan lämpöön. Siellä ei sentään koittanut panna maate vaan rauhassa torkkui 60 asteen lämmössä 50 minuuttia. Me ihmiset otimme suunnan Teivonlinnaan ja mukavia höpöttelimme ystävien kanssa kahvikupposet nenän alla niin ettei loppua meinannut tulla tarinoinnista ollenkaan. No, lopulta oli pakko hakea hevonen pois "löylyistä", ja samalla sovittiin jo seuraava kahluu- ja saunotusaika ensi viikon keskiviikolle. Täytyy vain vähän sumplia noita ajopäiviä sen mukaan.

Raotetaanpa sitten vähän tulevaa: Sunnuntaina meille muuttaa uusi hevonen. Voipi olla että jatkossa tässä blogissa seikkailee kaksi pääosan esittäjää, Löllin lisäksi raviradat meiltäkäsin yrittää valloittaa myös 4v lv-ruuna Keke. Mutta siitä lisää tuonnempana... :)

2 kommenttia:

  1. Tulkaa joskus Laukkoon vesikävelyyn ja infrapunaan :) tai en tiedä mihin teillä on lyhin matka, mutta kumminkin. Meillä saa myös kahvia ;) ja lisää kilpureita, onnea hankinnasta! Lisätietoa odotellessa...!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei mahdoton ajatus :) Joo kiitos, huomenna tosiaan mennään hakemaan poika kotiin. Oon jo ihan tulisilla hiilillä ja sormet syyhyää päästä työstämään uutta aihiota!! Huomenna iltasella varmaan raotan hevosesta vähän lisää...

      Poista