keskiviikko 6. helmikuuta 2013

75.

Ja harkkariraporttia taas Vorssasta pukkaa!! :) ...paitsi että hypätäänpä kuitenkin ensin eiliseen. Aladdinilla oli nimittäin kengityspäivä, mutta ykkössepän ollessa sairaslomalla, hyppäsi remmiin toinen monivuotinen luottoseppäni, ja tuumasta toimeen, Lölli työn alle. Orihan on kokonaisuudessaan oikein hyväravinen ja ravivarma, mutta perfektionisti hakee täydellisyyttä ja pientä viilaustahan nyt sopii aina tehdä. Niinpä esitin sepälle toiveen hiukan lyhyemmästä varpaasta etusissa, jos se nopeuttaisi etupään liikettä juuri sen verran että takakavioihin vauhtiraitojen raapiminen juostessa loppuisi. Olen niin kyllästynyt a) skalppareihin - eivät pysy ja jos käyttää koukullista, reikä on aina tukossa, tai b) takaputseihin - rystyset verillä saa niitä jalkoihin kiskoa eivätkä kuitenkaan edes suojaa kaviota riittävästi.

No. Sitä saa mitä tilaa, nimittäin lyhyet varpaat. Eipä ole noin töpöt kaviot herra hevosella olleetkaan kertaakaan, klunks. Aavistelin jo pahaa että tästä ei hyvä heilu mutta ei auta, seppä teki vain työtä käskettyä. Siispä tänään suuntasimme taas Forssan harjoitusraveihin ja jo menomatkalla sanoin Vesalle että kyllä nyt meidän tolpparivi katkeaa ;) Paikalla olimme tapoihimme uskollisesti myöhässä, ja jäihän mulle nyt ruhtinaalliset kymmenen minuuttia aikaa purkaa kuorma ja valjastaa Aladdin. Ja kaikki hyvin, kun päästin oriin irti ketjuista ja valjakko lähti kohti rataa, vilkaisin kelloa - vielä jäi minuutti ylimääräistäkin aikaa!! :D

Oli meillä kengitysmuutoksen lisäksi yksi toinenkin muutos. Aladdin on tuntunut kotona avovehkeillä oikein pirteältä, joten ajattelin kokeilla miten hiitti sujuisi samalla varustuksella. Sillähän on ollut radalla oikeastaan aina kokolaput koska menohaluja ei mitenkään liioitellusti ole ollut. Silmät pyöreinä katselin kun Lölli porhalsi radalla häntä tötteröllä, narut tiukalla lämmityksessä! Että on sitä virtaa näköjään tullut rataolosuhteissakin, jos kotonakin. - - - Lämmitykseksi ajettiin muutama hölkkäkierros ja päälle ensimmäinen rauhallinen n. 40-vauhtinen hiitti, ja Lölli näytti oikein vetreältä ja pörhäkältä. Yksi negatiivinen juttu kuitenkin ilmeni kun kuski toi hevosen pois radalta: Kuski parka oli kaulasta alaspäin hevonp*skassa, ori oli siinä häntä tötsällä pöhistessään heittänyt kunnon kuralastin Peterin syliin. No, kuski lumikylpyyn ja hevonen katokselle, ja minä valjaskauppaan ostamaan kuraläpän hännän alle. Onhan tuo Aladdin nyt aina sontinut jonkin verran, mutta tämänkertainen oli kyllä sitä luokkaa että jotain oli keksittävä tai muuten meillä ei kohta ole enää vakikuskia! ;D Ei muuta kuin virittelemään läppä paikoilleen, ja sidoin vielä hännänkin kiinni ettei vahingossakaan tekaisisi moista uudestaan. 

Katoksella pitikin sitten odottaa taas tuskaisen pitkä 40 minuuttia ennen omaa starttia. Tässäkin kohtaa saatiin lisätietoa Aladdinin käyttöohjeisiin, nimittäin se, että aika oli liian pitkä seistä paikallaan. Kun valjakko lähti uudestaan radalle pari minuuttia ennen omaa suoritusta, olikin hevosen lihaksisto selvästi jonkinverran kangistunut. Kuskikin totesi myöhemmin, että olis pitänyt lähteä jo paljon aiemmin radalle hölkkäilemään. Mutta sitä vartenpa nämä harjoitusravit ovat, että yrittämisen ja erehdyksen kautta löydetään oikeat ratkaisut todelliseen kilpailutilanteeseen. Kuskia valistin etukäteen turhan lyhyestä etupäästä, ja totesimme että no, ensimmäisessä kaarteessa se nähdään oliko typistyksestä haittaa. Ja niinpä, kaikkien näiden vaikuttimien summana, niinhän siinä kävi että Aladdin otti kolmosradalta helposti keulat, mutta kurvissa rulli yli ja laukkasi, ei kovin pahasti vaan pääsi vielä pudottamaan parijonoon kolmanneksi toiselle radalle. Siinä sitten juostiinkin maaliin saakka, tai no edessä juossut valjakko nousi loppusuoralla ulommas joten toisessa ulkona tuli Aladdin pirteästi turpa edellämenevän kypärässä kiinni maaliin, ajalla 33,8. Ja ilman kokolappuja hei! :D

Yhteenveto: Hevonen oli vireä mutta silti letkeä, ei jännittynyt. Kurap*skan lykkääminen ei ollut positiivista mutta annetaan tämän kerran anteeksi (tämä toiminto jäi lämmitykseen, startti sujui sontimatta) Kavioiden lyhentäminen ei ollut hyvä juttu mutta tilanne on varmasti korjaantunut parin viikon päästä oleviin harkkareihin mennessä. Menohaluja riitti maaliin saakka vaikka ajettiinkin avovehkeillä. Heinät maistuivat niin meno- kuin paluumatkallakin. Ensimmäisen kaarteen laukkakin lasketaan positiiviseksi sikäli, että sen ansiosta tälläkertaa saatiin välillä selkäjuoksukin, eikä taas kerran "tylsää" suoraviivaista keulajuoksua :D Lämmityksen ja startin välin on oltava lyhyempi, tai ainakin verryttelemään on lähdettävä hyvissäajoin ennen starttia. Erittäin informatiiviset harkkarit siis tällä kertaa, näin se pitää ollakin joten olen päivään todella tyytyväinen!! :)

Huomenaamulla matkaammekin sitten taas Eko-Hepoon kahlaamaan ja saunomaan. Pysyy pollen paikat notkeina :)

4 kommenttia:

  1. Meillä mennään myös roiskeläpän kera ja häntä kii...eipä ole tammojen juttu sit ainoastaan ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu ei todellakaan, kyllä osaa noi pojatkin noi kakkaleikit :D

      Poista
  2. Mä opin tuon roiskeläpän tärkeyden ajettuani itse hiittiä kilpakärryistä vetelät farkuilla. Siis hevosen vetelät. Yh. Myös tosilyhyen varpaan vitsaus on opittu kantapään kautta, ihan laukaksi ei mennyt, mutta melkein. Olen myös lahjakas myöhästyjä, erityisesti juuri Forssan Pilvenmäessä on jotain, joka aikaansaa sen että AINA menee minuuttipeliksi... Et siis ole yksin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ahhaha, lyhyen varpaan vitsaus opittu _kantapään_ kautta :D Suomen kieli on ihana :))) Tänään me oltiin Eko-Heposta myöhässä vain 10 minuuttia. Melkein täsmällisesti siis! :)

      Poista