perjantai 29. elokuuta 2014

274.

Koska Vermon startti jäi täysin torsoksi, ilmoitin Keken heti uudestaan juoksemaan, nyt Teivossa. Kuskiksi saatiin pienoisen puhelinrumban jälkeen Moilasen Ari Markkulan Sepon oltua harmillisesti ajokiellossa. Arvontakone laittoi meidät kuutosradalle, ihan mukavalle paikalle. Tiistai jäikin sitten muistoihin superrapaisena kaatosadepäivänä! Ja uunituoreen BE-ajokorttini ravineitsytmatkapäivänä :D Koko päivän haastavin hetki koettiin ehkä kun piti löytää autolle ja kopille paikka täpötäydellä Teivonmäellä. No ei vaan, helposti löytyi yhdistelmälle paikka :)

Kyllähän se ihan järkyttävä sade ja jo pitkään jatkunut kostea keli huolestutti etukäteen, mutta varsinkin paikan päällä. Tiedossa on että kostea keli ei missään nimessä sovi Kekelle millään muotoa joten toivoin vain että hevonen suorittaisi edes jollain lailla. Lämmityksessä se näytti omalta rauhalliselta itseltään, ja Ari kysyikin oliko ajanut tarpeeksi rauhallisesti :) No oli oli, kaikki hyvin, etukengät päätettiin taas nypätä pois starttiin. 

Startissa nähtiinkin sellainen ihme että Keke lähti liikkeelle lujaa! 13-avauksessa se juoksi kärjen rinnalla ensimmäisen kaarteen kolmatta rataa, ja puolikkaan täyttyessä pääsi pudottamaan kuolemanpaikalle. Sen jälkeen Moilasen mukaan kaasu olikin vähän juuttunut ja ruuna painoi turhan paljon päälle, hiljempaa olisi kuski halunnut moisella raparadalla ajaa muttei viitsinyt sitten aivan tukehduksiinkaan Kekeä kinnata. Vauhti pysyi siis tasaisen reippaana koko matkan. Vielä sata jäljellä Keke oli kolmantena mutta viimeisillä kymmenillä metreillä pari nätimmän juoksun saanutta kiri ohi, Keke maalissa siis viidentenä hienolla raparadan ajalla 16,7a. (Tuo aika olisi muuten riittänyt samana päivänä parin kovemmankin sarjan voittoon, toim. huom.) Kuski oli tyytyväinen, sanoi että hyvinhän tuo sinnitteli raskaasta juoksusta huolimatta, ja oli varmaan vähän puutunut siihen turhaan painamiseenkin.

Hevonen palautui startista nopeasti ja edelleenkin kaikki on sillä hyvin, tänään kun kävin ajamassa hölkkää, oli ruuna oikeinkin vireä ja letkeä. Seuraava lähtö on jo katsottuna ja kuski sovittuna, joten lähiaikoina jatketaan! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti