lauantai 15. kesäkuuta 2013

119.

Hiittiseuruetta :) Helmi vasemmalla, Aladdin oikealla.

Vorssan hiittipäivä takana taas kerran. Aladdinin seuraksi otettiin Helmi 2v, joka palailee hiittitreeniin piiiiitkän sairasloman jälkeen. Talvisesta pikku hokinreiästä tuli iso murhe ja lopulta toinen takajalka jouduttiin leikkaamaan. Nyt kuitenkin kaikki näyttäisi olevan ok ja hyvällä ravilla pikkutamma suoritti omat kaksi hiittiään, 1.53- ja 1.45-vauhtiset. Katokselle tultua sierainkaan ei värähtänyt joten eipä ainakaan joutunut liian koville, menohaluja jäi vielä ensi kertaankin. Tammalla oli myös ensimmäistä kertaa kilpakärryt perässä, ongelmitta. Hyvä Helmi! <3 Pari kuvaa alla:



Seuraavaksi tuli Aladdinin vuoro. Se oli odotellut koko Helmin tuplahiitin ajan katoksessa, nuokkui siellä aamupäivätorkkujaan. Villiori :) Ensin ajoin rauhallisen 1.45-vauhtisen kakstonnisen ja kaikki oli hyvin, ravi rullasi ja ohjissa oli painetta. Hiitin jälkeen ajoin katokselle, ja, tadaa, revin Aladdinilta kaikki kengät pois! Ne olivat jo pitkin viikkoa kilisseet ja kolisseet, olin lisäillyt joka kavioon nauloja ja toisen takakengän lyönyt kokonaan uudestaan kiinnikin, joten päätin että otan ne itse pois sen sijaan että lentelevät kesken hiitin minua ohimoon. Seppäaika kun on jo sovittu alkuviikkoon niin  tiesin että saamme pian tuoreet popot takaisin jalkaan. 

No. Tulipahan kokeiltua. Olin ajatellut ajaa Löllillä mailin puolireippaan hiitin. Lopulta hiitistä tulikin 2600m :D Siinä kun kävi niin että ensimmäinen kierros meni ravia hakiessa, aina kun orhi sai kiihdytettyä tuonne 20:n pintaan, tuli laukka. Useamman hypyn jälkeen alkoi kuitenkin ravi löytyä ja mailin viimeinen 500 mentiin 22-vauhtia. Samantien mielessäni päätin että nounou, tämä ei kyllä ollut vielä tässä, ja ajaa hurruutin sitä samaa 22-24-kyytiä vielä kierroksen päälle :D Joten 2600m hiitti sujui meiltä pahojen pysähdyslaukkojen (3-4kpl, en ole varma) kanssa arviolta 26-27-kyytiä josta viimeinen maili n. 22-23. Loppuhölkän ja kävelylenkin jälkeen katoksella Aladdin ei ollut moksiskaan, vaan palautui todella nopeasti. Kaviotkin kestivät lystin hyvin, ei ainoatakaan rispautumaa. 

Summa Summarum: Kunto pitää. Kengät tarvitaan startatessa jalkaan. Sekkiäkin pitää tiukata muutama reikä.  - - - - - Sit tarttis enää vain kääriä se pumpuliin ja piilottaa tallin taa uskaltaa ilmoittaa. *klunks*

6 kommenttia:

  1. Hah, meilläkin on joskus tarjoiltu sakkokierroksia, jos alussa ei oikein jalat tiedä minne ne menisi. Eilen tarjoiltiin sakkovetoja, kun oli vähän liian paljosti semmonen hylätty väärä askellaji -meininki. :P

    Kauhea ressiperse toi oriinmölli kyllä on, kuvasta päätellen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo siis toi on. niin. hurja. Hädintuskin pysyy käsissä tuolla varikkkoalueella. Jotenkin oon saanut taituroitua ettei vaaratilanteita ole päässyt syntymään, mutta kyllä se vaatiikin kaiken käytettävissä olevan hevosmiestaidon ;D

      Ja sakot rulettaa! Kummasti ne sakot itselläkin saa miettimään, mikä meni pieleen :D Tosin mä en ole vielä tässä elämässä saanut sakkoja, en auton ratissa enkä raveissa. Oonks mä siis syntyjäni täydellinen???

      Poista
    2. Mitä?! Ei sakkoja? Kyllä, täytyy olla täydellinen, jos ei edes parkkisakkoa oo tullut :D

      Ihmettelen vaan kuinka oot lapsia uskaltanut sijoittaa noin hurjan hevosen läheisyyteen?! Pieni särö täydellisyyteen, tuollainen edesvastuuttomuus :P

      Poista
  2. Odotan ja seuraan innolla Aladdinin jatkoa, jos sen kaikkeen pumpuliin käärittynä radalta tunnistaa. :) Blackin isoveli "hyytyi" kovassa lähdössä ja jäi ilman rahaa, vaikka aika painui silti alle 16. P e l o t t a v a a. Olisiko pumpuliin käärittäville omat lähdöt, kymppitonnin ykkösillä tottakai!? Tsemppii ja kauniita kesäpäiviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo siis täydellisen karmivia aikoja noi kolmeveet nakuttaa, vähän tavallisemmissakin raveissa saati ikäluokkalähdöissä. Kynnys ilmoittaa on todella korkea mutta saas nähdä nyt uskallettaisko käydä kertaalleen joissain oikeissa raveissa nolaamassa itsemme, niin saadaan siitä sit hyvä syy jatkaa kaikessa rauhassa treeniä puskien keskellä ilman paineita ja palata vasta joooooskuuuuuuusssssss piiiiiiitkän ajan kuluttua tositoimiin ;)

      Poista
    2. Höpö höpö, menkää ja näyttäkää kaikille! Kannustetaan ja uhotaan teijänki puolesta ja jos joskus tulee kovempaa osumaa, ni sanotaan sit, että "life happens, katotaanha ens kerralla!" :D Lykkyä!

      Poista