keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

266.

Tässä se on:

Ei, ei Aladdinin voittokuva vaan minun sakkoni aiheuttaja:


Kuvassa siis Keken rintaremmi. Veljekset Wahlsténin valmistama, brodeerattu, seitsemässä startissa käytetty rintaremmi. Nylon oli pettänyt. Tästä minulle sakko 10e, puutteellinen valjastus tai varustus. Kiitos kotimainen laatuvaruste! Tässä teille oivaa mainosta! (Huomatkaa, että myös rengas on ruostunut, vaikka rintaremmi on pesty aina käytön jälkeen ja säilytetty kuivana ja puhtaana. Itkisikö vai nauraisiko?)

Se siitä.  Ja sitten niihin eilisten ravien huippuhetkiin: ALADDIN VOITTI TAAS!!! :) Tällä kertaa vuorossa oli tyylikäs kuolemanpaikkajuoksu Ari Moilasen käskyttämänä, ja ori irtosikin 13-vauhtisessa lopetuksessa helppoon voittoon vaikka meno matkalla oli välillä nihkeännäköistä. On se vaan kumma möhkäle, välillä tekee näitä häikäiseviä esityksiä ja välillä ei mene ei mihinkään. Toivottavasti nämä ykkössijat eivät vähään aikaan loppua näe, enkä kyllä usko, sen verran väljästi tulos 16,9a/2100m syntyi. Onnea, onnea, aivan tuhannesti onnea Mikko ja Aladdin!!! Seuraavan kerran ori taistelee voitosta sunnuntaina Haapajärvellä. Tuureja matkaan :)

Meidän oma polle sitten. Keke oli lämmityksessä (ponien joukossa :D) oma, rento ja letkeä itsensä. Kuskin kommentti sen jälkeen oli "Pääsin mä sillä jo 1.20/200m." Heh, tiedetään, ei sillä yksinään ole kiire mihinkään :) Katoksella riisuin ja pesin sen, juotin ja käytin pissalla karsinassa. Ihana hevonen kun kaikki raveissa on sen kanssa niin helppoa! Poku uudelleen valjaisiin ja kohta sainkin jo lähteä kävelyttämään tallinmäen ympäri ennen kokoontumisrinkiin menoa.

Hevosen Mikalle antaessani sanoin saatesanoiksi, "Tänään sitten ajetaan kilpaa, hiitit on nyt ajettu!" ja sinne meni iso ruuna muiden perään. Tuplajännitys päällä, olihan nyt edessä vallan kummallinen tilanne kun kaksi "vähänniinkuin omaa" (Onnitteli yksi kuskikin mua startin jälkeen, onneksi olkoon, olihan se vähän kuin olis voitto tullut perheeseen :D) hevosta oli yhtä aikaa lähtöauton takana! Keke käynnistyi tyylilleen uskollisena ensimetreillä hitaasti ja vähän rytmiä hakien, mutta ensimmäiseen kaarteeseen tultaessa se oli jo löytynyt. Juoksupaikaksi muodostui viimeinen pari ulkona mutta edessä juoksi suosikiksi pelattu hevonen joten siellä oli aivan hyvä matkata.

Matkalla juostiin hiljaa joten takaparien tehtävä alkoi näyttää toivottomalta. Sinne kuitenkin lähti letka kolmannelle radalle, suosikki ensimmäisenä ja Keke sen selässä. Mika istuskeli siellä tyynen rauhallisena aina loppusuoran alkuun saakka, jolloin havahtui että kappas, selkä ei vedä ja kärki karkaa, käännänpä neljännelle. No, eihän tuo kirahvi yhteen askeleeseen rytmiään pysty vaihtamaan, ja kun keula lopetti 13-kyytiä, lopullinen sijoitus oli kuudes vaikka Keke tuli kyllä rehellisesti juosten maaliin saakka. Aika oli vallan kelvollinen, 17,8a/2100m, korvat kiinni ja kengät jalassa. Vain kymmenyksen se jäi ennätyksestään vaikka startti oli oikeastaan kauden ensimmäinen oikea, kun en laske koelähdön keulastahölkkäilyä tai viime kerran laukka-/hölkkähiittiä edes starteiksi. Hevoseen olen siis hurjan tyytyväinen, kuskiin en ihan niinkään.

Kuski kommentoi vain että ihan voimissaan Keke tuli maaliin, ainakin kolmossija olisi ollut mahdollinen jos selkä olisi vetänyt paremmin. Ravannut oli myös hyvin, mutta alkumetrit sen kanssa on otettava varovasti niin kauan että ravirytmi kunnolla löytyy. Startin jälkeen Keke palautui nopeasti, ja aivan hyvillä mielin pakkasin sen kotimatkalle. Uusi koitoskin on jo katsottuna, nyt retki kohdistuu Lounaiseen Suomeen ensi viikon loppupuolella :)

Historiallinen hetki: Aladdin ykkösenä, Keke kirimässä kuudenneksi:

4 kommenttia:

  1. Sama huomio W:n tuotteissa ollut. Tuubaa on tullut ostettua.... Mm. kuolaimet kilahti hajota radalla suuhun..... Ruosteongelma havaittu myös tuotteissa joissa on renkaat. Valjaat.... Miten valjaitten toinen puoli voi könöttää heti ostohetkestä lähtien erisuuntiin-hankaa hevosta. Olisi tietenkin pitänyt valittaa, mutta en jaksanut.... Eikä ole halpoja nämä tuotteet... Säärisuojat..... Kestävät muutaman startin ja läpät irtoaa sekä ompeleet aukeaa. Nyt sitten annan vertailukohteeksi vanhan pappa hevosen vehkeet jotka ostin silloin kun pappa minulle tuli.... Ja ne oli jo käytetyt. Osaa vermeistä käytän edelleen. Ennen tehtiin laatua, nythän ne tuotetaan varmaankin Kiinassa suurinosa.... Papan vehkeet on varmaan jostain 80 luvulta :)

    VastaaPoista
  2. Ainiin... Ja W:n sekki joka taitaa olla uusin ostos katkesi viime startissa...

    VastaaPoista
  3. ... Ja polvisuojat hajosi heti samantien ja niitit ruostuivat varmaankin viikossa.... Suosi Suomalaista osta kotimaista....

    VastaaPoista
  4. Tai osta samantien vaikka Hevarilta halvinta paskaa (?) ja totea että kestää saman tai jopa enemmän! Sama on siis tullut huomattua mitä ylempänä, W:n hinnat on nykyään sitä luokkaa että laatua luulisi saavan vaan totuus on toinen. No support!

    Keken rintaremmiä muistelin kun valjastin Forssassa omaani, oli nimittäin kerran käytetty Finntackin rintaremmi jossa just se kaulan yli tulevan remmin lukko muovia, mietin että miksiköhän ihmeessä? Se muovi kun kuitenkin hajoaa tosi helposti ja just toi kohta on se josta y-rintaremmi EI SAA hajota, ei niillä sivuremmeillä tai mahavyöhön tulevalla niin väliksi mutta just toi...? Hienoa kun täytyy teipillä varmistaa kaikki bränikätkin vehkeet. :D

    VastaaPoista