tiistai 25. helmikuuta 2014

234.


Aladdinin Tarina osa I:

Aladdin muutti meille kaksivuotiskeväänään 2.4.2012. Olin käynyt koeajamassa sen päivää aikaisemmin silloisella treenarillaan Pilvenmäen ravikeskuksessa ja tykästynyt varsaan siinä määrin, että liisinkisopimus kasvattajan kanssa tehtiin samoin tein. Ulkoinen olemushan ei todellakaan mitenkään säväyttänyt, iso, kolho varsa, pitkä karva ja rumppamaha. Kuitenkin sen käytös ja koeajosta jääneet fiilikset eivät jättäneet  vaihtoehtoja, vaan varsa oli saatava. Oikeastihan olin etsinyt valmista starttihevosta, mutta tarjolla olevat eivät olleet tarpeeksi mielenkiintoisia. Soitto Aladdinin kasvattajalle johti kuitenkin varsan koeajoon - ja meille tuloon. Ja hyvä niin, kuluneet pari vuotta ovat tarjonneet upeita hetkiä kehittyvän varsan ja nuoren kilpahevosen kanssa niin treeneissä kuin kilpailuissakin.

 Vastatullut vilkkusilmä turilas


 Ensimmäisen ajolenkin jälkeen


Eihän Aladdininkaan kanssa homma putkeen alkanut, vaan herpesrokotteesta seurasi valtava paise vain pari päivää meille tulon jälkeen. Klinikkahommiksihan sekin meni.




Potilas oli yhteistyökykyinen ja paise parani puhkaisemisen jälkeen hyvin.

 Vähän tosin meinasi välillä siinäkin vastustaa, allerginen reaktio jollekin...

Jo oikein siisti haava
 
Lähes huomaamaton arpi kaulassa enää :)
 


 Kaksivuotiskevät ajettiin hiittiä ja peruskuntotreeniä. Kovimmat hiitit olivat 1.40-vauhtisia ennenkuin varsa pääsi kesäksi laitumeen huilaamaan ja kasvamaan.


Treeneihin palattiin ja mukavin ottein Lölli harjoituksensa aina suorittikin.


 Syksyllä edessä oli opetuslähtö. Forssin Mika hyppäsi rattaille 4.9.2012.



Opetuslähtö hyväksytysti läpi,  ja treenit jatkuivat.


Myös huoltohommia tehtiin, jänispatit poltettiin ja ne paranivat hyvin, eivätkä ole sen koommin vaivanneet.
 

Myös ratsuhommiin totuteltiin kevyin kävelylenkein.


Joulukuussa selvitettiin koelähtökin rimaa hipoen, mutta hyväksytysti läpi kuitenkin. Ja treenit jatkuivat, kelejä uhmaten...



......jatkuu.....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti