perjantai 31. tammikuuta 2014

226.

Ja lisää siitostammoja: Xara Kemp.

Sara tuli meille vähän niinkuin Jasmikin; Kempiltä soitettiin, täällä olis tyrkyllä tämmöinen vähän  vammanen mutta hieno tamma, kiinnostaisko? Sara oli siis Oulussa Jaaran Maurin treenissä puolitoistavuotiaasta saakka, mutta jo 2-vuotiskesänä se sai laitumella toiselta varsalta kintereeseensä pahan potkuvamman. Klinikkakierre oli valmis ja lopulta jalka leikattiinkin Tupamäellä. Kinner jäi kuitenkin kroonisesti paksuksi ja jäykäksi, ja tamman meille tullessa myös sen puolen lautanen oli jo aivan pudonnut.

Juuri Oulun kuljetuksesta meidän pihaan pudotettuna 30.9.2011

Jaaran saatesanat olivat että kyseessä on huippulahjakas tamma, ehkä yksi parhaista hänen valmentamista koskaan. Niin sitä sitten aloitettiin työt ja kuntoutus. 


Tässä vielä mallia "Slim"


Kaikki kikat käytössä, tässä kinesioteippausta 27.3.2012

Hyvin nopeasti kävi kuitenkin selväksi että edessä oli hyvin pitkälti mahdoton tehtävä. Jalan lihaksisto oli päässyt niin surkastumaan ja kinner oli niin jäykkä, että eihän sellaisesta kolmiloikkaajasta ravihevoseksi enää ollut. Se kyllä ehti käydä selväksi, että aivan huikean nopea tamma oli kyseessä, kolmijalkaisenakin. Hillittömällä moottorilla varustettu hevonen, ja oli iso sääli ettei tamma koskaan päässyt radalle näyttämään todellisia lahjojaan.

Meillä kuitenkin oli silloin siitostammakiintiö täynnä joten haikein mielin möin tamman eteenpäin. Tosin sovimme ostajien kanssa että jos Sara vielä tulee myyntiin, olen halukas ostamaan sen takaisin samalla hinnalla. Kesän 2012 Sara viettikin Kallelan oriasemalla, muttei koskaan tiinehtynyt Quite Easysta. Tammikuussa 2013 sain sitten kuulla Saran olevan myytävänä, eikä siinä tarvinnut minuuttiakaan miettiä kun jo ilmoitin ostavani tamman takaisin, oli se niin lahjakas peli että onhan siitä itselle edes yksi varsa saatava!!!! :)

Niinpä sitten Sara tuli kotiin, taas, ja ensimmäiseksi sain alkaa hoitaa hervotonta polkemaa joka oli jo kasvattanut melkoiset liikalihat ympärilleen. Aika lahjakas suoritus kengättömältä hevoselta!!!:


Kevät menikin sitten opettaessa Saralle ratsun hommia. Nopea oppimaan, fiksu ja toimiva hevonen kertakaikkiaan! 

Nyt jo vähän pötkömpi ratsureima :)


Toukokuussa Sara sitten lähti Toholammille Mountain-tallille tapaamaan sulhastaan, Mr. Nice Guyta. Siinä on sellainen ori, jota suuresti ihailin sen vielä juostessa kilpaa. Raamikas hyvänkokoinen, nopea, jaksava, jolla oli kultainen juoksupää. Ja suvussakin yhdistyy paljon minulle tärkeitä hevosia. Sen isä on Lindy's Crown, tunnetaan myös Smooth Blendin isänä, ja yksi rakkaimmista koskaan, Funkeeper, oli Smooth Blendistä.  Emänisä taas on Express Ride, periyttäjäsuosikkini kautta aikojen. Ja emälinjahan on lähestulkoon parasta mitä Suomessa voi olla, mainittakoon nyt vaikkapa Mr Nice Guyn toinen emä Underground Spring, josta on Red Monkey, josta on Elation Ride, josta on Amazing Ride, josta on joku Brad de Veluwe.... Joten onhan nyt Mr Nice Guy melkein kuin Brädillä tamman laittaisi, eikö? ;)

Ja tällä kertaa sitten natsasikin heti ensi yrittämällä, joten huhtikuun 22. päivä on Saralla laskettu aika. Toholammilta Sara ei kuitenkaan tullut takaisin meille vaan jatkoi matkaansa ystävälleni Pattijoelle. Meillä on tammasta ja varsasta diili jonka yksityiskohtiin en nyt mene, mutta noin pääpiirteissään, syntyvä varsa tulee meille ja Sara sitten jatkaa elämäänsä Pattijoella ystäväni siitostammana. Aivan loistojuttu, tiedän varmuudella että se on hyvissä käsissä ja jos joskus haluan tehdä siitä lisää varsoja, kaikki on mahdollista :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti