tiistai 2. lokakuuta 2012

29.

Hölkkää! Wuhuu! Me ajettiin tänään hölkkää!!! :D

En kestänyt enää hetkeäkään sitä tympeää kävelyn taapertamista (Aladdin = Maailman hitain kävelijä, boooriiiiiing....) vaan otettiin jänispattioperatsuunin hoito-ohjeista varaslähtö päivällä. Varustelin siis heppasen hölkkärensselein eli köytin suojatkin jalkaan, ja hoplaa menoks. Niin sanoinko mä aiemmin jotain että huu, minkähänlaista loikkaa mahtaa ekalla hölkkälenkillä olla tarjolla? Juu ei niin minkäänlaista. Kun annoin merkin, ole hyvä ja juokse, mun järkyttäväksi palloksi sairaslomansa aikana lihonut oriini örisi ja röhki, ja kankeasti kankeasti lähti konkottamaan perinjuurin surkeaa munahölkkää. No kyllähän se kroppa siitä sitten alkoi vertyä ja askel pidetä, mutta just kun alkoi tuntua hyvältä niin... *köhköh*. Siis...? Anteeks mitä? Ja hetkeä myöhemmin sama uudestaan: *köhköh*. 

Päätin kuitenkin loppulenkin sujuttua köhimättä, sierainten oltua ajon jälkeen kuivat ja limattomat, sykkeiden normaalit, leukaperien imusolmukkeiden ja aamulämpöjen ollessa normaalit, että ei meillä mitään räkätautia ole, kunhan parin viikon koppi- ja kävelyhoito vaan näkyi tukkoisuutena alkumatkasta. Eiks sovitakin niin? Aladdin ei ole kipeä. Se EI ole kipeä! Ni! Tai sitten on. Mutta eipä tässä muuta voi kuin seurata tilannetta ja reenailla hevosta hissuksiin vähän varpaisillaan. Mahdollinen tauti menee olemattomin oirein ohi, tai räjähtää kohta oikein kunnolla päälle, tai sitten sitä ei ole oriilla koskaan ollutkaan. Mutta ai miten ärsyttävää epätietoisuutta taas kerran!

4 kommenttia:

  1. Nyt on ollut "räätöntä" räkätautia liikenteessä.... Hevoset ovat kuumeettomia. Ihan kökkö tauti...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo niin kuuluu olevan.. ja kuulin myös että Aladdinin matala hb ja S-FE voivat hyvinkin johtua juuri viruksesta... vitti tätä hommaa. Niin syvältä, kun olis jo pikkupakkasta pikkuhiljaa niin lakkais se tautienkin muhiminen kosteissa oloissa :/

      Poista
  2. Haluisin myös ajatella, että Emmikään ei ole kipeä. Sillä on vaan märkä turpa, koska juo niin usein...öh. Ärsyttävää aikaa tämä syksy. Joku voisi jo keksi virustauteihinkin lääkkeen, kun hevosta ei viitsi laittaa saunaan ja juottaa viinaa... :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Onkohan Tarvaisen Joukolla hevoset pysyneet terveinä? Sehän tunnetusti saunottaa hevosiaan :D Viinat taitaa kyl mennä parempiin suihin kuin hevosille, hih :)

      Poista