sunnuntai 21. lokakuuta 2012

35.

Se oli eilen hei hiittipäivä! :D Vihdoin lähdettiin ihan oikeasti rataa kiertämään, tällä kertaa suunnattiin Pilvenmäelle, ja arvatkaapa mikä hämmästyttävä juttu tapahtui? No. Aurinko alkoi paistaa!!! Ja paistoikin koko sen ajan kun hiitillä oltiin, mutta kotimatkalla palattiin taas normimoodiin kun vettä alkoi tulla, ensin vähemmän, sitten enemmän. Ja kyllä sitä taas tulikin, ei ole sanoja kuvailemaan miten meidän pihatiet lainehti. Mutta sou not kunhan hevoset kulkee! ;D

Hiitille otin mukaan molemmat ajohevoset eli 1,5v tamman ja Aladdinin. Matkustivat nätisti vierekkäin kopissa, ei Lölliä tyttöset kiinnosta :)

Kuvassa vasemmalla pikkutamma, oikealla Lölli. Meillä on siis kopissa valvontakamera, siitä on mukava tarkkailla hevosten touhuja. Varsinkin jos kyydissä on joku, jonka matkanteossa on jotain tarkkailtavaa :) Näissä kahdessa sitä ei ollut.


Ensin laitoin valjaisiin tamman, se katseli katoksessa oikein terävänä ympärilleen ja pari pientä jännäkakkaakin väänsi, mutta siinä kaikki "hötkyily". Lölli sensijaan otti katoksen karsinassa sillävälin kaiken ilon irti ja piehtaroi antaumuksella puruissa tuhat kertaa. Ei siinä mitään, kiva kun on kivaa, mutta enpäs ollut ottanut harjaa mukaan joten sitten ajeltiin kävelevällä puruvarastolla :D No, mutta varsaan. 

Olin varautunut, ja varoittanut miestäkin, että kun ekan kerran tullaan rataa katsomaan ja mainoksia lukemaan, on hyppy-pyppy-koikkaloikat enemmän kuin todennäköisiä ja harjottelemaanhan sitä on tultu jotta sitten kun hiitinajon aika on, on paikka tuttu eikä tarvi enää ihmetellä ja sätkiä. No vielä mitä, eipä varsa ottanut yhtäkään harha-askelta koko raviradan alueella, sille taitaa olla jo syntymässä ohjelmoitu, mikä on homman nimi. Jos joku asia pelotti, niin huuuu kierrettiin se kaukaa mutta lujaa, ja joka kerta ravilla :D 

 Lämmityksestä
 
Oli mulla kellokin mukana, ihan mielenkiinnosta sitten käänsin varsan menosuuntaan ja naksautin masiinan päälle. Kertaakaan en varsaa pyytänyt (tai kerran joo, kun tuli hevosia vastaan ja varsa meinas kurvata niiden matkaan) vaan kiinni pitelin vain innosta puhkuvaa varsaa. 

Kierros matkaa maaliin

Loppusuoralle kaarruttaessa vähän löysäsin ohjia, ja *pim* Varsa juoksi ihan omasta halustaan 1.47/2000m läpi, loppusuoran neljänkymmenen pintaan, ja olisi jatkanut samaa vauhtia vaikka maailman ääriin. Ei ollut juoksemisesta moksiskaan vaan intoa uhkuen ja virkeänä oli senkin jälkeen. 
Loppusuora!

Tamma palautui todella nopeasti, ei sierainkaan värähtänyt kun pienen tovin kävelytin ja katokselle ajoin. No, tuli selväksi, ei tarvi tätä varsaa opettaa rataa kiertämään, se totisesti osaa sen jo :) Nyt vaan jatketaan kotona nättiä treeniä ja hyvä tulee :) Tämä varsa on muuten sen 2v:n joka juoksi jo menestyksellä kilpaakin, pikkusisko... Ei harmita yhtään Vituttaa että lopetettiin näiden emä viime syksynä tilanpuutteen takia. Elämä on niin täynnä vääriä valintoja :(

Sitten Lölli valjaisiin. Jos varsa sai mut leijumaan niin Lölli kyllä palautti takaisin maan pinnalle :D Hädintuskin pääsin sillä viittäkymmentä piiska pinnassa kakstonnia läpi :D Okei, pumpulit korvissa, ei lappuja, ja yksinään, mutta olis se nyt saanut edes vähän terävämpi olla :D Palautui kuitenkin hetkessä, ei yskinyt eikä limaa tullut, joten ei muuta kun jatketaan harjoituksia. Jospa ens kerralla saatais jotain hiittiseuraa, ja harjoitusravejakin voisi alkaa suunnitella jos saatais joku käypänen kuski sovittua. Katsotaan, katsotaan. 

 Ainoa kuva Löllin hiitistä, sekin satakertainen suurennos kärpäsenpaskasta puhelinkuvasta.

Mahtuipa eilisen vuorokauden puolelle sellainenkin juttu että meidän kesällinen orivarsa sai talveksi pihattokaverin. Puoliltaöin käytiin hakemassa varsa Niemisen tallista kun kotiutuivat Seinäjoen raveista (Kasvattajakruunun voitto Quite An Avengerille, Onnea!!!). Olivat pitäneet hyvää huolta pikkuisesta joka matkasi meille Seinäjoki välietappinaan Rovaniemeltä saakka! Voi, kun olisikin tuonut Lapin kuivaa pakkasilmaa tullessaan, mutta ei toivoa, kaatosadetta riitti läpi yön. Huh huh tätä syksyä! Tässä vielä pari kuvaa pihattopojista, olisko sitten tullut tarpeeksi kuvia tähän postaukseen? :)
  Meidän pikkuori siinä huutelee aidan toisella puolella olevaa äiskää...

Tutustutaanko vähän?

5 kommenttia:

  1. Kivoja kuvia, nätti tamma :) Ja voi kun noi varsat on ihania, tekis mieli halia...miksi mun varsani kasvoi jo isoksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :) Sun pitää ostaa varsa siihen Emmin vierelle kasvamaan... ;)

      Poista
    2. Se on tässä konkurssissa aina hyvä ja järkevä ratkaisu - siintää siis jo tulevaisuudessa ;D

      Poista
  2. Meilläki oli jossain kopissa tommone valvontakamera, sitä oli kyl hauska seurata!
    Helmissä ja Elmassa on kyl paljon samaa näköö :-) Hienot varsat on, harmi ettei enempää näitä luvassa :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi meidän kamera on itseasiassa langaton peruutuskamera, on huomattavasti halvempi kuin oikeat kuljetuskalustoon tarkotetut valvontajärjestelmät :)

      Juu nyt varsinkin vanhemmiten Helmi on alkanu muistuttaa Elmaa, pienempänä se kyl oli ihan omannäköisensä :) Kyllä mä oikeasti niin järkyttävän paljon ilmin poislaittoa kadun, olis pitänyt luottaa vaan omaan intuitioon kun hoin kaikille et siitä tulee periyttäjä, tammasta joka latoo nollaseiskaa hokkikengässä ilman sekkejä ja suojia... eihän muuta voinut odottaa niin luonnonjuoksijasta. Mutta tällästä tää on, nyt yritetään näillä mitä on!

      Poista