keskiviikko 19. syyskuuta 2012

24.

Niin vei tiemme Teivon klinikalle taas kerran. Tällä kertaa todellakin Aladdinin kanssa, eikä jonkun vaihdokkaan :) Kymmeneltä oli aika ja olimme Teivossa viisi minuuttia myöhässä. Ihan sama, eläinlääkäri oli noin 1,5h myöhässä.... En tiedä onko klinikalla aina yhtä ruuhkaa mutta ainakin aina silloin kun me olemme siellä, tuntuu että annetut ajat eivät pidä lainkaan. Ylibuukkausta vai mitä, tiedä häntä, jokatapauksessa hommat tuli tehtyä ja kotiinkin päästiin niin että Vesa ehti vielä töihinkin. 

Tässä vielä autuaan tietämättömänä tulevasta klinikan karsinassa :

 
Ohjelmassa tosiaan oli jänispattien poltto. Vasempaan kintereeseen on pikkuhiljaa pullahtanut n. peukalonpään kokoinen patti, ja oikeassakin oli jo pientä alkua nähtävissä. Mietimme hetken vaihtoehtoja ja päädyimme eläinlääkärin kanssa polttamaan molemmat kintereet, aivan kuten olin ajatellutkin. Miksi päästää jänispatteja totaalisesti räjähtämään ennenkuin niitä hoitaa, kun voi ennakoida ja eliminoida tulevat ongelmat polttamalla ne jo alkuvaiheessa? Siispä tuumasta toimeen. Rauhoittavaa suoneen ja karvoja ajelemaan:


Pattialueiden pesu:

Ihon alle ruiskutetut puudutusaineet saivat vaikuttaa noin parikymmentä minuuttia, kuvan kintereiden turvotus on siis puudutusainetta:

Odotellaan puudutuksen vaikutusta ja kolvin kuumenemista:

Ja sitten kolvataan, kiva savu ja palavan lihan haju ei valitettavasti välity kuvan kautta:

Kas niin, valmista tuli:

Vasen kinner oli tosiaan enemmän reagoinut ja siihen tehtiinkin poltto laajemmalle alueelle, oikeaan riitti vähän vähempikin. Pyysin kyllä eläinlääkäriä kolvaamaan polttopisteet sydämen muotoon mutta en käsitä miksei hän suostunut?!? ;)

Toimenpide onnistui siis hyvin, ja nyt potilas rouskuttaa tyytyväisenä heinää omassa kotikarsinassaan. Jatkohoitona on kaksi viikkoa kävelyä, ja hiitit n. 4-5 viikon kuluttua. Tarhaan en aio Aladdinia laittaa ennenkuin arpeutuminen on lähtenyt kunnolla käyntiin, en halua että se menee möyrimään tuonne kuraan vaikka meillä hiekkatarhat onkin. Liikutellaan siis valjaissa ja maastakäsin nämä ensipäivät. Operaatio maksoi kaikkineen siinä parinsadan euron kieppeillä, lisäksi otatin oriista verikokeet samalla kun kerran klinikalle raahauduttiin. Ihan mielenkiinnosta haluan nähdä millaiset arvot Aladdinilla on sen oletettavasti ollessa terve. 

Sellainen klinikkareissu meillä siis tänään. Toivotaan että haavat paranevat hyvin eikä mitään erikoisia komplikaatioita tule. Kuvia tulen ottamaan ja laittamaan tänne paranemisen eri vaiheista, mielenkiintoista katsella niitä sitten joskus myöhemmin.

2 kommenttia:

  1. Onnittelut opetuslähdön läpäisemisestä! Täällä koitetaan kohta seurata perässä :)
    Sekä pikaista paranemista Aladdinille!
    Syksyterkuin Anna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ja tsemppiä teillekin tuleviin koitoksiin! :)

      Poista