tiistai 4. syyskuuta 2012

18.



Siinähän se nyt sitten komeilee. Opetuslähtö 32,8 hyväksytty :) Pitäisköhän Kummelimaisesti sanoa, "Me on hävitty tää peli", kun jäätiin viimeiseksi? ;D No joo. Aloitetaanpa alusta. Aamupäivällä Aladdinin tarhatessa me Vesan kanssa laitettiin starttikamoja kuntoon. Minä puunasin valjaita, Vesa pesi ja vahasi kärryt. Renkaiden pinnasuojat alkaa pikkuhiljaa olla minun makuuni liian naarmuiset, täytynee laittaa hankintalistalle kaiken muun rahanmenon jatkoksi. No, saatiin me kuitenkin kamppeet siihen malliin että kehtasi lähteä raveihin! Heppa sisälle, jalkojen pesu, päiväruuat nenän alle ja pieni hengähdystauko jossa välissä itse söin yritin syödä vähän.

Vaari ja mummukin saapuivat paikalle, mummu armoitettuun lapsenvahdin tehtävään kotimieheksi ja vaari kuskiksi ja yleismiesjantuseksi ravireissulle. Lisäksi matkaan mukaan otettiin "opetuslapsi", jo aiemmissakin jutuissa mainittu heppatyttö. Aladdin lähtökuntoon; harjaus, puunaus, puunaus, harjaus. Letti otsatukkaan, suojat jalkaan, loimi selkään, pumpulit korviin ja orhi koppiin. Sinnehän se taas asteli kiltisti kuten aina. Matkalla katselin kamerasta kuinka poika pupelsi tyytyväisenä verkostaan heinää. Helppo matkustaja!

Teivoon saavuttiin aikataulussa (tietenkin, kun Vesa ei ollut mukana vaan töissä!!) ja ensialkuun selvittelin käytäntöjä, missä ja milloin opparihevonen tunnistetaan. No ei kuulemma tarvikaan enää raahata klinikalle vaan tunnistaja etsii itse hevosen käsiinsä, aika kiva. Siispä Forssin Mikan talliin ja hevonen valjaisiin. Kaveri meinas taas kertakaikkiaan nukahtaa käytävälle, on se käsittämättömän lunki tapaus!!! Torkkui ja huojui, hassu varsa :) Sitten vielä hakemaan margariinikotka voilokki sisäänkirjoituksesta, ja mikä uupui? Kuski! Heh, suunnittelin siinä pikkuhiljaa jo hyppääväni itse kärryille, mutta tulihan se kuskikin sentään ajoissa paikalle. Pieni tietoisku hevosesta, lämmitystoiveet ja matkaan. Olipa jännittävää katsella varsaa radalla jonkun muun ajamana! En ole koskaan ennen nähnyt, vaan aina ajanut itse. Ettäkö miltä näytti???? -Rennolta :D

Kuten arvelinkin, kuskin kommentti lämmityksen jälkeen oli; "Jätetään vaan ne korvat auki" :D. Sepä yllättävää, not. Näinhän olin itsekin arvellut. Mikalla oli kiire lämmittämään muita hevosia joten sovimme treffit kokoontumisrinkiin. Päätin avata korvat jo ylhäällä tallissa ja *pim* johan heräsi mun nuokkuva orhini! Käytävältä lähdettiin sattumalta samaan aikaan viereisestä, Niemisen tallista, lähtevän Anu Birdlandin kanssa ja Aladdin suorastaan melkein vähän lämpeni. Mutta vain vähän, kun sekki oli lopulta saatu kiinni ja päästiin hölkkäämään rauhallista vauhtia kohti rataa, varsa taas jo rentoutui. Ringissä kuskin vaihto ja onnentoivotukset matkaan. Sinne meni mun pikkupoikani!

Ja hienosti menikin. Yllätti mut kyllä niin täysin!!! Kuulutus- ym. äänistä tuli mukavasti painetta Aladdinin ohjiin ja itse startissa ensi metrien jälkeen Aladdin olisi kiihdyttänyt kuulemma ihan miljoonaa :) Suunnitelman mukaisesti kuolemanpaikalle kuitenkin jäätiin ja siinä juostiin koko matka maaliin saakka. Hämmästyttävän vähän tarvi Mikan Aladdinia huomautella! Loppusuoralla entinen pomoni käänsi Anu Birdlandin kolmannelle ja oli huikannut samalla Mikalle, sopiiko ajaa ohi. Ei sitten alkanut Mika Aladdinia hoputtaa vaan jatkoi rauhassa omaa vauhtiaan maaliin. Lähes rinta rinnan olivat koko kolmikko siis maalissa. Ja mä olen NIIN tyytyväinen!!! Ihana, upea, mahtava Aladdin oli kyllä niin paljon skarpimpi kuin mitä silloin kun itse sillä hiittiä olen ajanut. Ai että <3

Kuskilta saatu palautekin oli pelkästään positiivista. Raamikas varsa joka ravaa hyvällä tyylillä, vielä kun jämäköityy ja kunnolla tajuaa jutun juonen, ja sen päälle pysyy vielä terveenäkin, niin aineksia on mihin vain. Aladdin <3 Jatkokuviotkin alkavat olla selvillä. Vaikka ravi oli nyt hyvää, varaan kuitenkin ajan klinikalle vasemman takasen jänispatin polttoon. Hoidetaan nyt pois ennenkuin oikein kipeytyy, tai voi pian kipeytyä muualtakin pattijalkaa säästellessään. Rutiinitoimenpide josta toipumiseen ei pitäisi mennä mahdottoman kauan. Nyt kuitenkin Aladdin saa muutaman päivän todella ansaittua vapaata :)

Tässä ollaan viilentämässä jalkoja hyvinmenneen opetuslähdön jälkeen.

4 kommenttia:

  1. Kiitos! Kyllä oli jännää! Oksetti jne. mutta jäin henkiin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, tiedän tunteen ;D jatkossa helpottaa hiukan, vaikka ei se aidan takaa katselu helppoa ole.

      Poista
    2. Ei, ei se kyllä helpota :D Tuntuu että silloin kun töiden puolesta koluttiin paljon isojakin lähtöjä passihevosten kanssa, ei se jännitys ollut silloin mitään verrattuna tähän kun nämä omat nasut juoksevat millon missäkin saunaraveissa :) Ja kun täältä metsän keskeltä tuo varsoja radalle niin pelottaa onko tullut tehtyä arviointivirhe, jos ei varsa olekaan vielä yhtään valmis vaadittuun tehtävään. No, tällä kertaa ainakin oli, onneksi. Tänä vuonna jos vielä se koelähtö selvitettäisiin häpäisemättä itseämme ihan niin kovasti tyytyväinen olisin :)

      Poista