perjantai 17. elokuuta 2012

4.

Terveisiä hiitiltä! Käytiin kaverin puten kanssa radalla ajelemassa. Treffit oli klo 11, poikkeuksellisesti emme myöhästyneet kuin muutaman minuutin. Yleensä meitä saa aina odottaa, odottaa, odott.... no joo. Oli luvattu viilenevää, no sen mukaisella vaatetuksella varustauduttiin, mutta taisikin tulla kesän kuumin päivä :D Ei valiteta, ei niitä helteitä liikaa ole tänä vuonna ollut, mutta kyllä varsakin oli selvästi flegmaattisempi kun katokselle porotti aurinko todella kuumasti. Ensimmäinen hiitti ajettiin puten ehdoilla, 1.56 läpi 2000m. Muuten ok mutta tallikaarteessa Aladdin koitti molemmilla kierroksilla sitkeästi pungeta ulkoradoille ja vauhti hukkui aina johonkin. Mitäs me metsäläiset, ei sentään kolaroitu :) Tais olla vauhtikin "liian hiljaista" niin että varsa ei viitsinyt keskittyä sitäkään vähää työntekoon.

Toinen hiitti minun piti ajaa yksin, mutta sainkin yllättäen seuraa radalla olleesta valjakosta. 4v polle joka oli viikkoa aiemmin juossut koelähdön joten kiriapua oli siis luvassa. Kerroin tälle kuskille millaisen hiitin olin ajatellut ajaa, toiveissa oli n. 1.35-vauhti, ja se sopi hyvin. Ajattelin ajaa kaverin selässä tällä kertaa ja kun käänsimme hevoset menosuuntaan, eihän tämä minun kakarani toisen takana osannut juosta vaan naamalle lentävä hiekka sai varsan laukkailemaan. Ensimmäisen kerran koskaan!! Käänsin toiselle radalle ja ajoin toisen valjakon rinnalle, ja vähitellen sai Aladdin vauhdin päälle. Ensimmäinen kierros oli vain noin 1.40-vauhtinen, ja toiselle kierrokselle kiristimme tahtia. Koko toinen kierros taittui aikaan 1.34, josta 1.27 viimeiset 500m, loppuajaksi tuli siis 1.37/2000m ja olin kyllä todella tyytyväinen varsaan! Täytyy vain nyt koittaa päästä ajamaan jonkun kanssa ja kokeilla vaikka huppua päähän jos lentävä hiekka vielä hirvittää.

Kotipihassa koitin ottaa muutaman kuvan ennenkuin päästin oriin laitumelle mutta Aladdin ei ollut pätkääkään kuvaustuulella, tässä parhaimmat  säälittävät otokset:

"Ei tartte kattoo kameraan!"

"No katon sit mut ei vois vähempää kiinnostaa!"

"Äiskä pliiis päästä jo pellolle!"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti