tiistai 28. elokuuta 2012

12.

Huh mikä päivä! Minun piti lähteä ajamaan Aladdinilla vetoja. Ensimmäiseksi pääsin kuitenkin etsimään puuttuvaa vasemman etujalan fläppikenkää pellolta. Löytyi ihan sileästä ruohoisesta kohdasta, ei mistään ojan pientareelta joten ihmetellä sopii miten A oli kengänpoistossa onnistunutkin. No, vetoja oli tarkoitus ajaa ja suunnitelmasta pidetään kiinni, joten ei muuta kuin hepo talliin, kengityspakki esiin ja hommiin. Tulos on tässä:


Ei mielestäni kauheasti häpeä sepän laittamalle :) Mutta säälittävää miten heikot lihakset mulla on, reidet ihan tärisevänä hapoilla :D Hevosen valjastus jatkui ja pian oltiinkin lähtövalmiina. Päätin jättää korvat auki, kun kerran terävyyttä lähdin hakemaan niin haetaan sitten kunnolla! :D Ei muuta kuin verryttelemään. Kerkesin ajaa pari kilometriä hölkkää, kun joku hemmetin metsoteeriräähkäkurppa päätti hyökätä pusikosta Aladdinin nenän eteen. No, siinä lähti sitten oikea etukenkä!! Tai tarkemmin ottaen kengän sisäreuna irtosi ja fläppi lähti sieltä alta pois lärpättäen iloisesti joka askeleella. Mikäpä siinä sitten auttoi, kävelyä kotipihaan, peruutus talliin ja taas leikkimään seppää. En alkanut koko kenkää irrottaa, kunhan senverran väänsin että sain läpsäytettyä fläpin paikalleen, nauloja perään ja avot, uudestaan liikenteeseen. Mielessä kyllä kävi että revin koko kengät hittoon ja lasken ilman kenkiä menemään, mutta onnistuipa se näinkin.

Vedot menivätkin ihan putkeen. Lyhyitä 300m:n teräviä spurtteja pieneen mäkeen lyhyellä palautuksella. Hitain 1.48, nopein 1.21. Ihan mahtava varsa mulla  <3 Häntä tötteröllä pinkoi menemään, ei tarvinnut pyydellä, nautiskella vain, kun Aladdin sai juonen päästä kiinni. Vielä kun saatais sama terävyys siirrettyä radalle niin eipä tässä tarttis muuta kun laskea kilpaa :))) Ja kuitenkin sitten kun loppua kohti tietenkin ajettiin taas hiljaisempia vetoja, ori oli ihan kahdella sormella ajettava eli ei jäänyt turbovaihde silmään. Vitsit mikä mersu mulla! Talliin tullessa meille tosin meinas tulla "pikku tilanne", liittyy noihin avonaisiin korviin, mutta ei siitä sen enempää kun säikähdyksellä kerran selvittiin :) Kyllä mä taas muistan pitkän aikaa miksi yleensä aina laitan joka hevoselta korvat tukkoon.

Eikä siinä sitten muuta kuin peruslaitot, valjaat pois, polle suihkun ja jalkojen kylmäyksen kautta takki päällä pellolle kävelemään. Huomenna täytyy varmaan käydä ajamassa pieni palauttava lenkki jotta näen että hepalla on kaikki ok. Sitten onkin taas perjantaina vuorossa hiittipäivä teivossa. Jälleen saadaan uutta seuraa, saas nähdä millainen hiitti siitä tulee :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti